Moule Marinière

 

Halloj fredag,

Alltså Moule marinière, eller vinkokta musslor som det ju heter på svenska, men det låter ju bra mycket vackrare på franska, är fantastiskt gott. Denna läckra rätt som ursprungligen kommer från det sydfranska köket. Svårt att laga är det verkligen inte heller. Ta bara ett par nät blåmusslor, låt koka 5 minuter i en kastrull med vitlök, schalottenlök, vitt vin och grädde (se hela receptet nedan).

Tycker det passar extra fint att servera så här på sommaren tillsammans med ett kallt vin, och ett gott bröd att sedan doppa i det ruskigt goda spadet. Bara såååå mumsigt!

Nu kör vi fredag, och Maximilian har avslutning på simskolan i eftermiddag. Han har tagit en massa simmärken och är så taggad och målinriktad att det kanske blir en tävlingssimmare av honom ;)

Trevlig fredag önskar jag er alla!

 

Ingredienser

1 nät blåmusslor
1 st schalottenlök finhackad
4 st vitlöksklyftor finhackad
4 kvistar timjan
3 dl vitt vin
2 dl grädde
1 persilja finhackad
olja att steka i

Gör så här; Fräs lök, vitlök och timjan i olja. Tillsätt musslor och vitt vin, lägg på lock och koka upp. När musslorna öppnat sig tillsätt grädde och koka upp. Lyft upp musslorna på fat, strö över den hackade persiljan och smaka av spadet med salt.

_____________________________

KRAMAR!!

  1. Så himla gott! Åker till Frankrike i tre veckor på måndag då mannen är Fransman och hoppas på ett par kvällar med just moules marinière. Ett tips till de som kanske är lite ovana vid musslor: skippa att äta de musslor som inte öppnar sig helt efter kokningen – de är ”dåliga”/ ofärska som jag fattat det. Tack för ett fantastiskt middagstips 😍

  2. Jag bara älskar dina recept!
    Du gör gör ofta sånt som jag aldrig provat förr och du får det att verka så enkelt att jag vågar prova. Många av dina recept har blivit återkommande -och mycket uppskattade – måltider. Tonåringen är kräsen, men dina recept gillar han. Så tack för vardagsinspiration!

  3. Så himla gott!! Vi gjorde det faktiskt på midsommarafton tillsammans med massa andra goa skaldjur. Drack tillsammans med champagne (den jag tror du rekommenderade på Insta? Alice Bardot. Kan blanda ihop dig med någon annan nu, haha!) Så enkelt och såååå gott. Måste laga snart igen 😍 Trevlig helg!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..