I annonssamarbete med AKADEMIBOKHANDELN

S o m m a r l ä s n i n g !

.

Godmorgon,

Nu är det dags att införskaffa böcker och annan mysig sysselsättning för härliga lata och lediga sommardagar. In och spana hos Akademibokhandeln för en massa härlig sommarläsning.

När det kommer till semesterläsning för min egna del brukar jag tänka lite som en ”Gott & Blandat påse” för att få en sån härlig mix av böcker som möjligt, utan att tröttna. Det brukar ofta bli en bestseller-roman, några deckare, en spännande biografi, en chic lit och ibland även en fakta bok om jag hittar nått som låter spännande.

.

.

Vad läser ni i sommar?

.

 

.

Här är böckerna jag tänkte roa mig med i hängmattan, på stranden, i solstolen, i bilen och även under en filt i soffan dom förhoppningsvis få regniga sommardagarna under sommaren 2018!

.

”Kärlekens Magiska regler” – Läs mer om den HÄR
”I Tanger” – Läs mer om boken HÄR
”Den underjordiska järnvägen” – Läs mer om boken HÄR
”Leona, utan mänskligt värde” – Läs mer om boken HÄR
”Hjärnstark” – Läs mer om boken HÄR
”Sthlm Queens – Simone” – Läs mer om boken HÄR

.

 Pocketböcker är enkla att ta med i packningen om man tex reser iväg, billiga att köpa; ”Köp 4 pocket betala för 3 – de bjuder på den billigaste” så enkelt att hitta spännande böcker till bra pris, och man kan med gott samvete då ge bort/lämna kvar böckerna när man läst klart till andra på resmålet.

.

.

Men det är ju inte bara vuxna som har tid att slappna av med en bra bok under sommaren. Även barnen kan passa på att slungas in i sagans underbara värld under det långa lovet.

Här hemma blev det klassiska Tant Brun, Tant Grön & Tant Gredelin. Alla Elsa Beskows vackra bilderböcker är ljuvliga och just denna läste jag själv ofta som barn ♥

.

.

Maximilian som lärt sig läsa själv numera, sitter gärna med böckerna om LasseMajas Detektivbyrå. Lagom med text och lite bilder. Vi brukar läsa tillsammans också, så mysigt när han kryper nära och lyssnar på dom spännande berättelserna.

.

.

Annat som är bra att ladda upp med inför sommar och sommarledigheten är ju pyssel, spel och måla/rita-saker till barnen. Perfekt aktivitet i bilen, och även perfekt sysselsättning när man vill att barnen ska varva ner en stund.

 

.

Här bygger min stora kille en häftig såpbubbelmaskin till systrarnas stora förtjusning. Spännande värre och när den är färdigbyggd kan man alltså låta den stå och blåsa en massa såpbubblor av sig själv som man sedan kan jaga runt i trädgården.

 

Så det blir som två saker i en, först roar det en lite större flicka eller pojke som får bygga ihop den, sedan roar maskinen i sig med bubblor att springa efter, perfekt!

.

.

Annat riktigt bra tips på sak som kan roa länge till baren är ett bra förstoringsglas. Detta anpassat för barn, som går att öppna vilket gör det möjligt att placera studieobjektet på glaset om man vill. Barnen här hemma är helt fascinerade av kryp och annat smått som kan förstoras och dom ligger och kravlar i gräset titt som tätt ;)

.

Njut sommaren med goda böcker och kul pyssel!

Kram på er

/Anna

 

 

 1. Det finns ju så mycket bra att läsa både för stora och små. Just nu läser jag bok 4 i serien av Camilla Davidsson. Lyssnar även på Mari Jungstedts senaste på ljudbok medans jag gör hushållssysslor och annat (annars föredrar jag att läsa själv) 😊
  Kram!

  1. Camilla Davidsson har jag inte läst någon bok av (tror jag) måste jag kolla upp!! Tack för tipset!! Kraamar!!

 2. Elin skriver:

  Tack för en fin blogg!
  Du tar så otroligt fina fotografier och jag blir väldigt inspirerad. Har precis börjat fotografera mer på fritiden och undrar vilken kamera och objektiv du har?

  1. Tack vad glad jag blir!! Jag har en Canon EOS 70D med objektiv EFS 18-135 mm men just dessa bilderna i detta inlägg är tagna med min mobil tro´t eller ej :) Jag har en IphoneX!

   1. Elin skriver:

    Oj, är det sant!! Då måste jag köpa ny mobil:)
    Tack för att du svarade.
    Ha en fin dag!

    1. Ja jag kör med porträtt när jag tar med mobilen så blir bilderna såna här :) Ha en härlig lördag!!

 3. Mia skriver:

  Den underjordiska järnvägen tyckte jag var riktigt bra! Hoppad du gillar den. Jag har ett mål att läsa 52 böcker i år så jag måste klämma några i sommar 😀
  Det blir bland annat Karin Slaughter, Jojo Moyes, Sheila O’flannagan, Hans Rosling å så lite blandade deckare. Jag ser fram emot alla!!📚

  1. Då ska jag börja läsa just den härnäst!! Oj 52 böcker vilket härligt mål, så många kommer jag garanterat inte upp i ;) Ha en mysig lässommar!

 4. Lotte skriver:

  Vilka bra tips :-) Men gungan är ju sååå fin!!

  1. Kul att du gillar tipsen!! Och jaaaaa gungan är underbar både att sitta i och koppla av, men även att vila ögonen på :)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..