Den blomstertid nu kommer

.

Så stolt över denna lilla pojke som idag slutat första klass ♥

Här är hela gänget på väg i farten till skolan tidigt i morse!

  

Tjejerna i väntan på att storebror skulle komma ut på skolgården!  

.

God kväll!

Idag har vi fått vara med på Maximilians avslutning! Alltså detta med skolavslutningar och små barn som sjunger ”Den blomstertid nu kommer”  det är verkligen något speciellt med det! Man (läs jag) blir alldeles tårögd och sååå känslosam vid dessa stunder.

Tror det kanske är för man själv minns tillbaka sin egna barndom och när man själv gick på sommarlov. Det var ju så stort, och alldeles underbart med alla dessa sommarveckor man hade ledigt!

.

Nu som vuxen tänker jag dock på att det finns många barn i vårt land som inte alls ser glädjen i att det är sommarlov. Att man kanske får ont i magen av att vet att man nu ska vara hemma under så många veckor, att det är otryggt i hemmet, ensamt och ingen vuxen som ser en. Där kylskåp alltid gapar tomma och dom enda ordentliga målmat är egentligen det dom får i skolan, så sorgligt!

Och sen när alla barn kommer tillbaka till skolan i augusti så ska alla berätta vad dom gjort på lovet… Nä fy det är den mörka sidan av ledigheten och det gör i mitt hjärta när jag tänker på dessa små oskyldiga barn och unga som drabbas på grund av vuxna..

Ta hand om er alla, stora som små så hörs vi imorgon igen!

Stor kram

 

 1. Jag tror de flesta vuxna försöker göra vad de kan för sina barn under sommarlovet. Livet handlar ju inte om vem som gör mest, får mest och reser till flest ställen. Livet är inte saker utan ögonblick och fina stunder. Det kan man få utan matriella ting.

  1. Absolut dom flesta försöker nog göra vad dom kan det håller jag med om, men inte alla tyvärr.. Det finns psykisk ohälsa, beroendeproblem med fylla och droger som gör att det blir en otrygg hemmiljö och så vidare, det är dessa stackars barn jag menar, inte dom som inte kommer iväg till Grekland, eller hänger på Liseberg :) Jag önskar alla barn fick känna trygghet och få ha fina stunder som du skriver!

 2. Vilken nostalgi! Inte bott i Sverige på väldigt länge :-( Så fina barn ni har! Det du skriver om barn som fasar inför lovet är en grym verklighet. Inget barn skall behöva känna sig ensam och oälskad.
  Kram från Italien

 3. Fina bilder! Visst är det speciellt med skolavslutning! Jag gråter så fort jag hör Den blomstertid… Minns pirret, förberedelser kring vilken klänning man skulle ha osv. Efteråt gick vi alltid på ”kondis” med mamma och fikade. Underbara minen! Tänker dock precis som du på alla barn som har en klump i magen inför sommarlovet. Jag har därför valt att stödja organisationen Giving People – de gör ett fantastiskt jobb! Du kan t x stötta en ekonomiskt utsatt familj i ditt närområde, bidra med matkassar vid behov, kanske biljetter till Gröna Lund för att göra sommaren lite rolig. Man kan också köpa ”sommarpaket” så att fler barn kan få en rolig sommar. Förra sommaren stöttade jag en familj i närheten där jag bor, mötte upp dem personligen (detta måste man inte men jag valde det) och lämnade biljetter till Liseberg, bio och lite annat. Att få se glädjen i deras ögon var helt underbart. Ett tips! Kram

 4. Jobbar som lärare och släpper min åk5 på sommarlov imorgon! Vi har planterat tomater under terminen som alla fått ta med sig hem, tanken är sen att vi efter sommaren ska se vem som lyckats skörda mest tomater! Detta för att fokusera på tomatplantan efter sommaren och något som alla, oavsett status kan lyckas med:-)

  Trevlig sommar!

 5. Så fina barnen var!! Min minsta har också haft avslutning i första klass idag. Sång av alla klasser på skolgården och så förstås den blomstertid nu kommer på slutet. Då fint! Tyvärr betättade hennes älskade fröken att hon ska sluta till hösten så det la lite sordin på stämningen idag. Många tårar från min lilla tjej som verkligen älskar sin fröken 😢.

 6. Mm, visst känns det tungt att veta att alla inte får ett fint sommarlov. Jag arbetar som lärare för gymnasielever och jag frågar aldrig vad de har gjort på loven. Jag brukar säga nåt i stil med att jag hoppas att de har hunnit vila upp sig och känner sig redo för en ny termin. Enskilt kan jag kanske ibland fråga lite mer, men aldrig inför hela klassen.
  Ser ut som det varit en riktigt fin avslutning!

 7. Jag är exakt likadan och jag och syrran grät som två crazy ladies på systerdotterns skolavslutning, hahaha! Och håller verkligen med dig, så hjärteskärande med alla dessa barn som far illa eller ”bara” inte har de ekonomiska förutsättningarna att komma tillbaka till skolan med historier om nöjesparker och utlandsresor. Önskar Maximilian (och ni andra då ;) ) ett riktigt fint första ”riktigt” sommarlov!! :) Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..