R h u b a r b

.

Alltså bästa tiden är just nu, rabarber direkt från landet, och ett litet pajbak till fikastund i trädgården!

Och en blommande kvist rakt från äppelträdet, VÅR!!!

.

Rabarber hör verkligen till så här på vår- & försommaren tycker jag. Ni vet när man är sådär ”törstig” på allt ljuvligt och grönt som kommer upp ur den där svarta jorden som nyss var full med tjäle.

Detta recept på rabarberpaj har följt mig sedan jag var liten och kommer ur boken ”Majas lilla gröna” (minns ni den söta boken man hade som barn? :) Receptet är enkelt och så himla gott, brukar varva detta recept med ett annat recept med smuldeg med havregryn.

.

 

Ingredienser

100 g kallt smör
2 dl vetemjöl
3 st rabarberstjälkar
1 dl socker
1 msk potatismjöl

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 °C. Lägg mjölet i en bunke, hyvla ner det kalla smöret i mjölhögen med en osthyvel. Nyp ihop smör och mjöl med fingrarna. Det ska bli stora smulor och inte någon slät deg. Häll ut smuldegen i pajformen och tryck ut den över hela pajbottnen och upp på kanterna.

Nu är det dags för rabarbern! Skölj den och skär den i bitar. Blanda socker och potatismjöl i en liten bytta. Lägg ett lager rabarberbitar på pajdegen, strö över lite sockerblandning, sen ett lager rabarber till och sockerblandningen igen tills rabarber och socker är slut.

Grädda mitt i ugnen i 25 min. Tag ut pajen och låt den svalna. Servera med vaniljsås, glass eller lättvispad grädde.

M U M S !

.

Nu på förmiddagen ska vi åka ut till Märsön och hänga med vänner i deras sommarstuga, och bli bjudna på lunch och så ska vi till barnens stora glädje få åka lite motorbåt också! Kanske kör barnen även ett premiärdopp i Mälaren, badkläderna är redan packade. Inte mina dock, badkruka – javisst ;)

Hoppas ni får en härlig söndag.

Kramar Anna

 

 

    1. Ja man kan inte annat än att älska raabrber, särskilt när man kan hämta dom i trädgården!! Tack snälla Jenny <3 Ha en fin start på denna nya vecka som ser ut att bli lika vacker! KRAM!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..