K v ä l l s r u t i n e r

 

Godmorgon!

För ett tag sedan gjorde jag ett inlägg om våra morgonrutiner som verkade vara uppskattat, så tänkte nu dela med mig av våra kvällsrutiner och hur det oftast ser ut hos oss en vanlig vardag!

.

När vi kommer hem på eftermiddagarna blir det alltid fixa middag som står först på schemat. Ibland är det förberett, ibland blir det rester att värma, och andra dagar hjälps vi åt jag och barnen att fixa middagen tillsammans! Alla tre är mycket för att hjälpa till i köket med att skära grönsaker, röra i grytorna, steka, dona och duka middagsbordet. Visst ibland blir det en aning ineffektivt, och jag får i ärlighetens namn mellan varven även bita mig i tungan för att inte köra bort dom från köket, och ta över helt på egenhand. Det hade ju onekligen gått bra mycket snabbare, men känns ändå som man i slutändan kommer ha gott av detta. Barnen lär sig att laga mat, man får lära sig att samarbeta och ja det kan ju aldrig bli fel.

När vi väl har ätit, dukat undan och fyllt diskmaskinen, kilar barnen upp på övervåningen och tar av sig kläderna, tvättar sig, och vi borstar tänderna så dom är klara för sängen.

.

.

Efter det får dom leka någon timma eller två beroende på vad tiden har hunnit bli, som t.ex. här på bilden, från en kväll när det spelades Memory i Julies säng. Alternativt så ser dom på barn-tv en sväng, och vissa kvällar läser vi även en bok eller två tillsammans (inte alla kvällar, men så ofta som möjligt)

Sen stoppar man om vart och ett av barnen, och pussar dom godnatt, och så somnar dom av sig själva i sina egna rum. Vissa kvällar går det på mindre än fem minuter, andra kan det tar upp mot en halvtimma (kanske längre än så extrema fall) innan dom somnar, det beror helt enkelt lite på dagsformen.

.

.

När det väl blivit tyst, och barnen somnat hamnar jag oftast här i vår säng med laptopen i knät en vända. Så sitter jag och jobbar, skriver, svarar på mejl om jag inte hunnit det under dagen, osv innan jag själv hoppar in i duschen, och kör mina egna kvällsrutiner.

.

.

→ Jag tar bort sminket och rengör ansiktet med Lancômes Galatéis Douceur (här använder jag olika märken, men just nu är det den) Sen fräschar jag upp ansiktet med lite ansiktsvatten på en bomullstuss.

Därefter tvättar jag och sköljer ansiktet rejält med kallt vatten. Sen på med en skön ansiktskräm. Just nu använder jag ”Elixir Jeunesse” från Yves Rocher! Smörjer även in dekolletaget numera med en mjuk kräm från Dermosil som heter Skincomfort Décolletage Cream.

.

.

→ Innan jag borstar tänderna gör jag en knut av mitt hår, det blir så slitet om jag sover med det utsläppt tycker jag. Sen borstar jag tänderna, använder tandtråd, och lägger mig i sängen med en bok (just nu läser jag Psykologen av Martin Falkman) Eller så scrollar jag Instagram och kollar tv, och då kommer katten nio av tio gånger och ska gosa en stund, genom att ligga tätt bredvid mitt ansikte. Väldigt gulligt, och det är endast på mig han gör så här, lille Caesar  ♥

→ Sen somnar jag… ZZZzzz…!

__________________________________

Hur ser era rutiner ut?

Kramar och på återseende!

/Anna

 1. Sarah skriver:

  Hej! Roligt att läsa om era rutiner! :-) Jag blir nyfiken på klockslag; hur dags äter ni och hur dags hoppar de i säng?

  1. Vi äter middag vid kl 17-17:30 ungefär och barnen lägger sig (tjejerna) mellan kl 19-19:30 och Maximilian lägger sig runt kl 20 :)

 2. Marie skriver:

  Knepet är ju att inte ge något annat alternativ än sin egna säng .. har aldrig förstått det här med att natta ? Det är ju något som föräldern skapar själv .. säg/krama gonatt ses i morgon o gå ut ur rummet helt enkelt .. ..

 3. God morgon,
  Stor eloge till dig som låter barnen vara med i köket och hjälpa till! :) När jag växte upp var vi inte med så ofta, då min mamma ansåg att köket var för trångt för att vara flera i och jobba. (Så litet tycker jag väl inte det var, egentligen….) Är jag duktig på att laga mat idag? Nej. Intresserad? Nej. Massor kramar!
  Rebecca

  1. Jag minns faktiskt inte heller att jag var med min mamma och lagade mat, baka gjorde vi dock ibland ihop minns jag, men va aldrig med och lagade maten (som jag minns, men jag har å andra sidan taskigt minne, haha) Hoppas din kar är en hejare på att laga mat så du slipper då ;) Kraaaam

 4. Malin skriver:

  Jag brukar också ha med barnen i köket. Visst är det lite av en utmaning, men fördelarna väger över nackdelarna. :)

  1. Ja gud det kan vara en riktig utmaning mellan varven, haha och så andra gånger så flyter det på hur bra som helst, jag väljer som du att välja fördelarna före nackdelarna (brukar tänka så för det mesta i livet :)

 5. Anna skriver:

  Åh vad mysigt! Smart att barnen tar på sig pyjamas direkt efter middagen, så slipper man krångla med det sen när de är trötta :). Ska helt klart testa det! Jag älskar också att läsa på kvällen. Just nu håller jag på med en alldeles underbar bok som heter ”Bokhandeln på Riverside Drive”.

  1. Ja jag tycker det funkar bäst om man inte ska ut igen efter man ätit såklart, enklare på vinterhalvåret då är det ändå mörkt, framöver kommer barnen vilja gå ut och hoppa studsmatta innan läggdags eller leka i trädgården! Men om man som sagt inte ska ut är et toppen, så slipper man gnället när dom sedan är supertrötta så testa! Vad kul att du läser ”Bokhandeln på Riverside Drive”!!! Jag har faktiskt fått ett exemplar av just den boken, men bara inte hunnit läsa den ännu, den står på tur att plöjas inom kort, den ligger vid min säng och väntar på att få bli läst. Tycker den låter väldigt lovande när jag läser vad den handlar om :)

   1. Anna skriver:

    Vad kul att det är samma bok! Jag tycker den är superbra, ska bli roligt att höra om du tycker likadant :).

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..