Rocka sockorna

.

Godmorgon,

Idag rockar vi sockorna i kapp med vårsolens strålar, så här på Internationella Downs syndromdagen. Vi vill helt enkelt vara med och hylla olikheter och att alla människor har lika värde och rättigheter ♥

Att rocka sockorna är enkelt. Det enda man behöver göra är att ta på sig två olika strumpor idag, den 21/3. På så sätt är även ni med och hyllar olikheter, samt slår ett slag för alla människors lika värde och rättigheter. Något som i min värld är helt självklart, men så är det ju inte i verkligheten tyvärr… :(

.

.Men varför rockar man sockorna just den 21/3?

Jo, det är helt enkelt eftersom Downs syndrom innebär att man har 3 exemplar av kromosom nr 21. Och varför rockar man just sockor? Jo, för att kromosomer ser ut som små kryss, precis som sockor som paras ihop med hälarna mot varandra. Att rocka sockorna innebär alltså att vi alla ”rockar våra kromosomer” :)

Rockar ni också idag?

Kramar

 1. God eftermiddag,
  Och inte ett ord i kommentarerna om rocka sockorna! ;) Tyvärr missade jag att det var idag, så tyvärr ser mina sockor likadana ut idag. Men jag kände ju till detta roliga sätt att uppmärksamma dagen. Men visst är det synd att det ska behövas, för jag ser det som självklart att olika är alla lika bra och allas lika värde och rättigheter. Kommer att tänka på nån gammal telefonoperatör-reklam ”För alla är lika olika”. Så himla tänkvärt på många sätt tyckte jag. :)
  Massor kramar!
  Rebecca

  1. Hade jag skrivit inlägget du länkar till för ett halvår sedan hade jag kunnat tycka att det var dubbla budskap, men detta var 2011. Känner du samma sak inför allt nu, som du gjorde för 6-7 år sedan? Det gör man ju inte, livet rullar på. Och vår familj och vårt familjeliv har vuxit och utvecklats på dessa år. Men vad spelar det för roll egentligen för dig och alla andra? Jag undrar om det är av välmening man ställer dessa typer av frågor, man kan ju hoppas. Men jag tror tyvärr allt för ofta, att det är för att ”röra om i grytan” och skapa ett ”problem” som inte finns. Lindar man bara in det i lite vänlighet kanske mottagaren inte fattar den syrliga undertonen och den riktiga ”meningen”.. Jag väljer dock att tro det först nämna i detta fall, att du bara var genuint nyfiken utan baktanke när du ställde frågan här. Men i vilket fall till alla, nu får det vara slut på denna diskussion om min man. Alla som är nyfikna och har vidare åsikter och frågor om hans leverne kan ta dom direkt med honom :P

   Ha en fortsatt fin dag!

   Kram/Anna

   1. Anna skriver:

    Bra rutet, Anna. Jag kan i och för sig tycka att influencers med starka och bergsäkra åsikter bör kunna tåla en del mothugg, men din blogg är inte sådan. Den handlar främst om inredning, inte om att skapa debatt om könsroller. En debatt som i och för sig behövs, men då finns det andra bloggar, eller andra sätt att ta upp frågan på,

 2. Fia skriver:

  Ang ”debatten” i ditt förra inlägg om din man, hihihi låter helt sjukt men iaf. Jag är i ungefär samma ”sits”, min man arbetar mkt och jag är hemma och sköter markservicen. Tycker det är helt ok MEN helgerna är heliga, då vill jag att han håller sig hemma. Däremot har jag kollat din makes insta och han verkar vara mkt ute på galej på egen hand..? Bowling i helgen? Hur ställer du dig till det..? För mig är det big no. Vi har tre barn och helgen behöver vi ihop. Vet att du skrev för många år sedan när ni inte hade barn att du då var trött på att sköta markservicen, kanske har du ändrat dig nu? Har ni städhjälp förresten eller hur hinner du? Ta nu inte denna kommentaren som ett påhopp som det så lätt blir med ”kritik”… Gillar din blogg hur mkt som helst, fortsätt i samma anda♥

  1. Visst han är ute på sina grejer ibland, men att hans Instagram skulle ”visa upp” en sån sida, det tycker jag inte stämmer överhuvudtaget. På 1 år är det 4 bilder från tillfällen med ”eget-galej”. Är det mycket så att man reagerar? Bowling i lördags, födelsedagsresa Barcelona i oktober, 40 års kalas en kväll i juli och en utekväll i juni, that´s it med galej-bilder på hans Instagram under ett helt år. Då är det nog faktiskt fler på min Instagram ;) Nu är det ju fler tillfällen än dom som synts absolut, men att det utifrån hans Instagram skulle gå att utläsa att han är ute på mycket, och att man reagerat på det, det känns som en påhittad reaktion för att ”röra om i grytan” va?

   Men som svar på frågan, så är han som sagt ute emellanåt, men det är även jag. Jag var senast i Madrid torsdag till söndag för två helger sedan, och det var ju en ren nöjesresa och jag ”släppte allt” hemma och åkte. Jag går ut på tjejmiddagar, och på bio mellan varven med vänner så jag är ju inte fastkedjad hemma. Jag är varken ett offer, eller synd om mig, jag är fri att göra som jag vill (nästan) när jag vill :) Men vi är olika, jag har inte lika stort socialt behov som min man och det får man respektera åt båda håll. Sen om Jens går ut en kväll, då går han hemifrån kanske tidigast runt kl 20:00 och då har barnen ändå lagt sig så dom märker ofta inte av om han ligger i soffan eller är ute. När dom vaknar är han hemma igen! Jag själv hamnar ofta i soffan framför en film eller liknande en fredag/lördag om jag inget har för mig och jag hade ändå inte städat eller gjort någon annan markservice på en fredag eller lördagskväll så jag lider inte direkt heller här hemma ;)

   Det finns ju partners som har som intresse att mecka med bilar/motorcyklar, och hänger i garaget stor del av tiden. Andra spelar golf och är ute på golfrundor och är då borta många timmar på en helg för att ta några exempel. Detta blev ett lång försvarstal som egentligen inte behövs, för tar det inte som kritik, hahaha men jag tror inte min kar är värre än dom flesta andra, och om han nu ÄR det, så är det inget som stör mig och det är väl det viktigaste :)

   Bara nyfiken fråga till dig: Är din man (eller du själv) aldrig ute på egna saker med vänner när ni inte arbetar? För mig känns det konstigt att bestämma över en annan människa och säga att han/hon inte får göra saker på egenhand förutom att arbeta då :) Allt som inte överdrivs är väl ingen fara tycker jag. Självklart ska största fokus vara på familjen och barnen, men för många med mig så hämtar man ju energi och inspiration genom att träffa vänner (ha egna intressen va det nu må vara) på egenhand och inte jämt vara mamma och fru i ett sammanhang. Detta är inget kritik mot dig eller hur ni väljer att leva era liv, jag är bara rent nyfiken när du skriver att det är big No att göra något som helst eget på helgen, och om ni verkligen lever så femtiotvå helger om året??? :)

   Tack rara, glad att du gillar bloggen, och att du vill följa mig!

   Kram på dig ♥

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..