Hokus Pokus!

.

Godmorgon!

Har ni sovit gott? Här har jag varit ensam med barnen inatt, maken är i nämligen i Loka Brunn i vilken gång i ordningen senaste halvåret det har jag tappat räkningen på. Men nu är sista dagarna på kursen/utbildningen han gått via jobbet.

Så här ser ju vår hall ut som ni vet sedan tidigare…

.

.. men så här ser det egentligen ut när man öppnar vår ytterdörr. En liten hall-snutt innan man kommer in i den riktiga hallen.

Här har vi valt att lägga in en matta, inte det snyggaste kanske, men sjukt praktisk när man har ungar (och vi vuxna också för den delen) som traskar in med våta och smutsiga vinterstövlar så här års. Vill inte tänka på ur skitig mattan egentligen måste vara, men det syns inte på något underligt sätt, praktiskt va det ja :P

Meeeeeen nu var det inte mattan jag skulle visa er…

 

.

… Utan detta lilla utrymme! Precis innanför ytterdörren till höger har det fram tills strax innan jul förra året, varit ett helt oanvänt litet utrymme. Men så fick jag en dag en snilleblixt när mina föräldrar var på besök, att vi skulle smälla upp ett gäng hyllor för att råda bot på slarvet med alla skor som drällde överallt i hallen.

.

.

Sagt och gjort, min pappa hämtade tumstocken och mätte på direkten. Raka vägen till byggvaruhandeln och hem igen och på en timma var allt klart, det är sån han är min far, raskare än räven ;)

.

.

Och Hokus Pokus!

En mängd skor ”trollades bort” på ett kick från stora hallen, och barnen sätter numera sina skor i hyllan direkt när dom kommer innanför ytterdörren, jättebra! Syns gör skorna inte heller, för antingen är innerdörren stängd, eller så står den öppen men då är skorna bakom dörren, winwin på alla sätt och vis :)

En helt perfekt lösning av ett outnyttjat litet utrymme!

Kramar på er

/Anna

 

 

 1. Vad fiffigt! Skor i hallen är ju alltid ett vardagsproblem! Ha en riktigt fin dag, du förgyller min dag vareviga dag!
  Kram
  Louise i Vellinge 😍

 2. Hej fina du,
  Hallen blev ju jättebra o tänk att lösningen är så given men ni inte tänkt på det tidigare. Så praktiskt också!
  Undrar lite, vet ju att din man bytte jobb för lite sen, vad bytte han till?
  O återigen som jag alltid framför när jag kommenterar, tack för en superskön härlig o bra blogg! Har följt dig sen innan din son föddes.

  /kram till hela familjen.
  Nettan

  1. Ja det är lite underligt att jag inte tänkt på den lösningen innan en lördag när jag slog upp ögonen bara, haha! Jens jobbar fortfarande som chefsjurist, men inte längre på Landstinget (Regionen heter det väl numera) utan nu är han inom bankväsendet istället :)

   Tack snälla, du är alltid så snäll!!

   Kramar

 3. Det blev ju superfint.
  Tråkiga kommentarer från en del bara. Att inte folk kan begripa att allt inte redovisas i en blogg.
  Dessutom har vi inte med det att göra, hur ni lägger upp ert privatliv.
  Trist att du ens ska behöva förklara det.
  Jag gillar din blogg och det vi får se och läsa om.
  Hälsningar Skåne (där vintern aldrig vill ta slut )

  1. Tack :)

   Jag tar inte åt mig av kommentaren, finns garanterat något bakomliggande som gör att vissa har behovet (nöjet?) att skriva typ en sådan kommentar som ”Honest” nu gjorde. Man vill hugga och försöka skapa ett problem (sätta griller i huvudet på mig) som inte finns. Jag ser igenom sånt, och har lärt mig det efter över 10 år i bloggbranchen eller vad det nu kallas, haha!

   Ha en fin dag, och här tar vintern aldrig slut heller, men såg på nyheterna igår att ni nere i SKåne (iaf i Malmö) har krokus och snödroppar, det har inte vi, här är det fullt med snö på marken ännu :)

   Kram

 4. Hej Anna!
  Härligt att läsa när du ger svar på tal när vissa klankar på din man.
  Vad vet dom egentligen vad han gör i hemmet, allt behöver du ju inte berätta på din blogg.
  Tråkigt med missunsamma människor.
  Ni har ett härligt familjeliv tillsammans, det kan man läsa mellan raderna.
  Ha en fortsatt skön tisdag och på återseende.
  Kram ❤

  1. Hej Camilla <3

   Jag tar inte åt mig av kommentaren. Det finns garanterat något bakomliggande som gör att vissa personer har behovet (nöjet?) att lämna en sån typ av kommentar. Man vill hugga, skapa ett problem (tankar hos mig) som inte finns och visst han jobbar mycket det är ingen nyhet :)

   Hoppas du har det bra där nere i SKåneland!!

   Stor kram
   /Anna

 5. Din man verkar leva ett klassiskt mansliv ”ser till att det finns mat på bordet”. Alltid bortrest.

  1. Vi betalar exakt lika mycket här hemma så vi är två som ”ser till att det finns mat på bordet”. Sen är han ju inte bortrest på fritidsnöjen och av egen fri vilja, utan det har ju med arbetet att göra till 99 %, så han har ju ofta inga större val om han vill behålla jobbet. Jag är stolt över honom!

  2. Alltså hur orkar man ens…?!? Tröttsamt att folk ska tänka och tycka om hur andra familjer gör. I vår familj fungerar det typ som förr – jag är hemma med barnen o lagar mat och sambon jobbar och typ skottar snö, hahaha.

   Ha en grym onsdag Anna! Du har en fantastisk blogg! Kram från Uppsala :)

   1. Så länge alla i en familj mår bra och tycker att upplägget fungerar (ingen känner sig utnyttjad) så kan det inte vara fel hur man nu väljr att leva sina liv. Så trött på alla politiskt korrekta människor som ska ”tycka till” och vara så rediga jämt.. :/

    Tack snälla det värmer att läsa <3

    Stor kram från grannstaden ;)

 6. Blev hur bra som helst, älskar såna lösningar!! Och guld värt med en pappa som både är händig och raskare än räven, dom växer inte på träd 👏🏻🙌🏻👍🏻 Ha en fin dag! Kram

  1. Ja fiffiga lösningar där man ”gömmer” saker gillar jag ;) Haha, ja visst är det bra! Tack det samma, kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..