Check-In √

.

Resväskan är packad och redo för en flygresa söderut! Packpåsarna från Bag All är grymma, haft dom i x-antal år. Superbra och man har koll på sakerna i resväskan!

 

.

Godmorgon,

Vet ni, i eftermiddag drar jag på weekendtripp till Madrid, tjohoo! När vi bokade resan hade jag nog i tanken att det skulle vara lite vår där nere nu, men tyvärr har Spanien likt oss haft en kall period senaste tiden, så vi får nog leta oss trötta efter den där våren i den spanska huvudstaden. Men vad gör det egentligen när man har tapas, spanska viner och en god vän inom räckhåll.

Jag anser mig själv vara lite av ett packningsproffs (egenutnämnd sådan ;) Hur en weekendpackning ska se ut är naturligtvis beroende av vilken typ av resa det är, men här får ni några små generella tips!

.

.

.

1 ) Ofta packar man för mycket saker för korta resor.Man får klädpanik, och det slängs ner saker som faktiskt inte ens används under resan. Jag tycker man ska tänka kvalitet framför kvantitet!

 

2 ) Välj plagg som går att kombinera på en rad olika sätt. Färre plagg i packningen, men med största möjliga bredd. Istället för många olika plagg som ändå inte går att matcha med varandra.

 

3 ) Kolla väderprognosen innan du packar och se till att få med passande jacka och skor. En jacka som tål både lite fukt och värme är att föredra vid destinationer som kan växla snabbt i väder.


4) Res i de kläder som tar mycket plats eller väger mycket. Då får man per automatik mer utrymme i väskan för ytterligare packning. Lager på lager, ytterjacka och tunga skor kan vara bra att bära under flygning trots att det kan bli lite varmt!


5 ) Planera. Skriv en packlista utifrån väder, resans innehåll, eventuella nödvändigheter med mera. Planering är A och O för att få till den där perfekta packningen!

_______________________

Ha nu en fortsatt fin dag, och så får ni spana in här på bloggen, och på mitt Instagram @starwoman1 dom kommande dagarna för kanske blir det en och annan uppdatering här och där från resan.

Simma lugnt nu så hörs vi snart igen!

Kramar Anna

 

 1. Åh vilka toppentips! Jag är sämst på att packa och har nästan velat gå en kurs i detta hahaa fast vet ej om det finns!? Skriv gärna om packning och tips lite då och då så att det fastnar och man blir påmind så kanske att t.o.m. jag tillslut lär mig :)

  Ha det toppen i Madrid! Kram

 2. Hej!!
  Men åh, så passande! Vi åker till Madrid nästa helg för att möta upp vår dotter som bor i Barcelona och vill gärna ha tips. Jag kom ju ihåg att du varit där tidigare, så har redan skrivit upp restaurang Togo, som du rekommenderade. Jag skulle bli jätteglad om du kan rekommendera fler restauranger, några utvalda sevärdheter (inte 3-timmars museibesök, vi har kort om tid) och gärna mysiga shoppinggator. Ha en jättetrevlig resa!
  Hälsningar Catharina

  1. Togo MÅSTE ni gå till, vi ska dit å äta igen!!

   Jag återkommer med fler tips, just nu sitter jag 10 000 meter upp i luften påväg :)

   Kramkram

 3. Jag skulle vilja veta om ni är nöjda med barnens vinterskor från Viking?
  Tänker redan på nästa vinter :-)

 4. God förmiddag,
  Jag är en sådan som AVSKYR att packa. Jag kan t.o.m. avstå från att åka nånstans just för att jag inte vill packa…! (Jo, det är sant!) Visst har jag ett oändligt antal ”packlistor” i gömmorna som jag utgår från, men det största problemet för mig är att få plats med allt. Jag använder nämligen väldigt mycket olika saker, kläder och skor hemma och även om jag försöker skära ner på det när jag är iväg nånstans, så tar det stor plats ändå. Jag upplever dessutom alltid att kläderna blir smutsigare fortare när man är iväg på ngt och därför går det år mer kläder. Och jag kan ärligt säga att jag brukar använda varenda pinal (bortsett från kanske någon medicin) och ändå bli förbannad på mig själv för något jag inte tog med. Jag vet, det är i mitt huvud det är fel -jag hör det själv. Det är svårt att minimera antalet saker, när man har så dåligt erfarenheter av att t.ex. ha stått där med EN tjocktröja (de tar ju mkt plats) när vädret blev superkallt och inte varmt som prognosen sa, att försöka ge sig ut och köpa ngt man saknar och det är stört omöjligt att få tag i på den orten/den tiden på dygnet/är svindyrt där o.s.v. Nej, jag måste nog tvingas resa vääääldigt mycket och ofta, inna njag får in nåt slags förhållningssätt och rutin som funkar för just mig. ;D
  Massor kramar!
  Rebecca

  1. Trevlig resa, skulle jag ju säga oxå! (Satt visst bara och babblade (skrev) om mig själv.. *pinsamt, ha, ha* ;) ;) )

 5. Har med haft bag-all i flera år, älskar dom! Och i julas fick min äldsta dotter necessär därifrån med sitt namn på 👌🏻👏🏻 Tack för packningstips, jag är urdålig på det och vill alltid ta med för mycket. Därför avskyr jag att packa. Däremot är jag en fena på att packa upp precis allt på en gång jag kommer hem, snabbt går det och tvättmaskinen är igång på ett kick 🙌🏻😂 Önskar dig en underbar resa!! Kram 😘💕

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..