Check på julklappar √

Hur gullig är inte denna juliga bild via Pintrest, om någon vet källhänvisning hojta till så skriver jag självklart ut det.

.

Tjingeling onsdag,

Vet ni, jag är klar med mina julklappsinköp!! Kan knappt tro att det är sant :) Väldigt, skönt att för en gång skull, vara ute i god tid. Jag har nog aldrig varit klar, så här långt före dopparedagen förut. Har i stort sett handlat allt via nätet om kvällarna, förutom några klappar som jag köpt här i småstaden. Bästa uppfinningen med näthandel är att man slipper stressa runt och trängas i butikerna på helgerna runt jul med hundratals andra människor. Vissa tycker säkert det hör till, men jag gillar helt enkelt inte det, och då finns det ju nätshopping som alternativ för såna hemmaråttor som mig ;)

Handlar ni julklappar via nätet eller i fysiska butiker?

.

Nu ska jag bara slå in allt. Det brukar jag ta en kväll lite närmre julafton. Då brukar jag smyga ner, när alla har lagt sig, tända julgranen, lyssna på julsånger, och dricka glögg samtidigt som jag paketerar in alla klappar, jättemysigt!

Hoppas att er dag börjat bra!?! Vi hörs.

Kramar Anna

 

 1. Svårt att komma på vad man ska köpa..Åt en tioårig pojke som redan har så mycket leksaker…Vill inte att han ska bli besviken..

 2. För min del föredrar jag butik i första hand, och kompletterar med nätet. Vi har födelsedag i dec och jan och så julklappar ,jag planerar allt samtidigt. I vår småstad är handlarna på tå och har till och med ökat fsg i år. Vi har bästa leksaksaffären och det finns ingen nätbutik som slår priserna. Det jag upplevt är att nätbutikerna har dålig koll och skickar ut andrasortering ! Det skapar mer jobb för mig med returer, fram å tillbaka till utlämningsställen som ofta är på flera ställen. Att leveranstiderna kan ta allt från ett par dagar till två veckor och att de skickar i omgångar vilket gör att en leverans blir att jag får åka fram o tillbaka till utlämningsställen på samma order. Något jag reflekterat över är om jag jämför tex klädbutik när de rea då sänker de allt och säljer ut lagret ofta 70% och tar in nytt , medan på många nätbutiker ligger många kläder kvar över fler säsonger till högre pris. Har jämfört flera gånger.
  I år har jag lyckas att vara klar med alla presenter och julklappar utom 1 ,som jag måste få fram mer om önskemål hatar att hålla på att byta.
  Som sagt jag har fått ett antal andrasortering vissa har inte ens skickats i orginalkartong och gick då inte byta i närmaste stads butik och fick vänta närmre tio veckor på en ny vara. Pratade härom dagen med en vännina som beställt en dyr taklampa , lampan var sne och repor. Från en av störta leventörer av inredning att få svar från kundtjänst tog över en vecka . Det har nu gått två veckor och de kommer skicka en ny men leveranstiden är 6 veckor. Samma person hade beställt en adventsljusstake också från en Annan designlevrantör den fungerade inte när den kom. Less var hon. Jag tycker de borde se över varan innan de skickar ut så vi som kunder slipper andrasortering!

 3. Ja jag också! Blev klar igår (väntar dock på paket som är på väg hem till mig med posten eftersom jag beställt ca 2/3 av alla klappar på nätet) och det är rekord för att vara mig som brukar vara ute och springa på stan i sista minuten. Ett tecken på att jag blivit äldre och klokare kanske. ;-) Mina barn är 8 och 10 och önskar sig inte längre leksaker, så förutom lite lego till den yngre så blir det väldigt mycket kläder, sportprylar och en del annat smått och gott. Jag tror de kommer bli väldigt glada för de får nog det mesta de önskat sig. De har önskat sig väldigt kloka saker och då är det ju enkelt att göra dem nöjda. Vi ger främst julklappar till barnen och deras kusiner. Jag och maken brukar oftast lägga pengar på att t ex gå ut och äta eller ta en hotellweekend men i år har jag faktiskt köpt en sak som jag vet att han kommer bli jätteglad över och det känns roligt. Det är ju så himla roligt att ge bort något som man vet kommer bli uppskattat + att personen kommer att bli överraskad.

 4. Har handlat alla julklappar på nätet jag också :) Nu är det bara lilla farmor kvar som jag får klura lite på. Sååå skönt att vara klar! Jag slår in dem lite pö om pö men när det närmar sig ”piffar” jag dem med lackning och rim. Redan torsdag så får nästan önska en trevlig helg redan nu! :) Kram

  1. Ja till en farmor är ju inte det enklaste, dom har ju det mesta :) Hoppas du kommer på något fiffigt! Ha en trevlig helg du med, inte klokt vad tiden går!!! Men inte mig emot, jag längtar till våren och ljuset är tillbaka :) Kraaaam

 5. har oxå den där bilden men vet inte va den kommer i från skivit pinteest oxå

  nej men oj va duktig du är ja har inte köpt en enda ännu . vi har lite bröllopsd födelsedagar o sånt så då går klapparna åt innan om man säger så hela nov så bara att sätta igång snart brukar ändå bli det sista. lite dumt oå för pengarna blir ju som de blir .. tokigt

  kramar till dej fina

  1. Ja det är nackdelen när man har födelsedagar och liknande nära in på jul, blir svårare att komma på vettiga klappar då, men du hittar säkert nått .) Kramar

 6. En helt underbar bild på den där bilen 😃
  Några klappar från butik blir det för min del men mest från nätet, tack och lov för det och som du säger att slippa trängas i butiker runt jul. Huga! Har dock en del kvar att fixa till skillnad från dig 🙂
  Kram!

  1. En fördel är ju om man handlar på nätet då blir det inte samma stress tycker jag! Ja visst är det en sååå fin bild på bilen, riktigt stämningsfull.

 7. Härligt! Jag är också nästan klar i varje fall😊! Min son fyller 7 år den 20 december så jag är lite nyfiken på att höra vad Maximilian fick i present och ska få i julklapp? Svårt att hitta på vettiga saker när det blir så tätt och även om vi själva inte köper jätte mycket så vill ju släkt och vänner ge…
  Tack för bästa bloggen!!!
  Kram

  1. Jag som tycker det är jobbigt att Maximilian fyller så tätt in på jul, men ni har det ju ännu tätare :) men det ÄR svårt. Maximilian fick när han fyllde år spel till sitt Nintendo (det stod då högst på önskelistan), han fick pärlor och pärlplattor, leklera, och sånt ”pyssel”. Han gillar att sitta och greja med sånt, och så fick han Lego. Sen minns jag knappt vad han fick mer, galet vad dåligt minne jag har :/ I julklapp ska han i vilket fall få en experimentlåda, https://www.leksaksjatten.se/sv/artiklar/krnan-beppes-stora-experimentlda.html Ett sällskapsspel som heter ”Resan” där man kan lära sig om Nordens fem länder: https://www.storochliten.se/alga-resan?gclid=EAIaIQobChMIya-0_sP31wIVTF4ZCh2JAgeZEAQYAiABEgIxL_D_BwE och en robot som han önskat sig: https://www.jollyroom.se/leksaker/interaktiva-leksaker/clementoni-science-play-mio-the-robot-vetenskapsset :)

   Lycka till med presentletandet, och tack snälla för dom fina orden om bloggen!

   Kraaaam Anna

   1. Haha 😅 Olle får också tv-spel, Beppes experimentlåda och lego👍 Redan inköpt. Dessutom lite kläder, böcker och nya skidor och pjäxor. Lillasyster får ärva fjolårets. Dessutom önskar han sig flera sällskapsspel bla Resan och en robot😊 Tack för robot-tipset, har inte hittar ngn jag tyckt verkat bra. Kanske farfar kan köpa.
    Ha en fin kväll!

 8. Vad önskar din son och dina döttrar sig i julklapp? Hur tänker du kring julklappar när det gäller dina barn? Har de skrivit önskelistor?

  1. Jag tycker framförallt att julklappar ska vara vettiga och jag vägrar köpa ”skit”, men självklart ska baren få ett gäng julklappar på julafton, precis som jag själv fick som liten. Men vi är absolut ingen familj som överdriver och handlar julklappar till barnen för tusentals kronor, men det är ju också enklare när dom fortfarande är små, dom har inte så höga/dyra önskningar. Mina barn har inte fysiskt skrivit önskelistor (än), men sagt vad dom önskar sig. Det är experimentlådor av olika slag i första hand som Maximilian önskar sig detta år, lego och sällskapsspel så vi kan spela hela familjen som han säger. Celine önskar sig möbler till sitt Maileg-kaninhus, och dockkläder till sina dockor. Julie önskar sig en Tv – haha! Det kanske är lite speciellt dock att en 3 åring vill ha det, men hon säger det när man frågar, men det är inget jag kommer köpa, hon önskar hon sig även en docka (likadan som storasyster redan har) pussel och leklera bland annat :)

 9. Jag handlar gärna på nätet, men sen blir det ju ”tusen” rundor till posten istället, där halva stan också köar.

  1. Ja lite får man ju ”jobba” för klapparna, men ändå bättre att köa en stund vid utlämningsstället än att trängas i butiker i timmar :)

 10. God eftermiddag,
  Ja, det finns ju verkligen fördelar med näthandel; man slipper trängas med allt folk och kan ofta köpa med nån rabattkod t.ex. Men nackdelen är ju att man ändå måste gå som en jo-jo till postutlämningsstället och stå i kö bland allt folk istället (om man inte ska gå dit på extremt konstiga tider) samt att butik efter butik slår igen på stan, när folk hellre handlar på nätet. Dessutom föredrar jag egentligen att se/känna på saker i verkligheten innan köp. Och få med mig dem hem direkt. Inget krångel. Så ja.. Det är på två sätt. Men nu pratar jag generellt, för just julklappar köps väldigt sparsamt i vårt hushåll. :) Men när vi handlar, är vi gärna ute tidigt en dag precis vid öppning och då är vi klara innan den värsta ruschen kommer.
  Massor kramar!
  Rebecca

  1. Ja det blir ju lite jobb med att hämta sakerna på utlämningsstället, men jag föredrar det ändå framför trängseln i butiker många gånger. Men det som har gått att köpa här i stan, har jag köpt för att sponsra de lokala butikerna, resten blev på nätet! Hoppas ni börjar komma i ordnng, såg kommentaren om det skitig förra ägaren lämnade efter sig, sååå himla äckligt hoppas ni fick städhjälp med det :) Kraaaaam

 11. Åh vad avundsjuk jag blir, så skönt att ha allting klart :)

  Men jag ska nog blir klar med de få jag köper under nästa vecka tänkte jag. Blir att klicka hem via nätet, jag orkar inte springa runt i Stockholm bland alla hundratusentals andra tyvärr…!

 12. Är också mer eller mindre klar, kanske 2 mindre julklappar kvar men vet på ett ungefär vad jag ska köpa. Klickade hem det mesta till bra rabatter under black Friday och någon enstaka köpt i butik. Lite klurigt det där, är ett fan av näthandel och handlar allt utom mat och kläder till dottern där mer eller mindre – men det betyder ju att det går sämre för butikerna och vad vore en mindre stad utan butiker?! Har mer ångest för julkorten som låste fotograferas, redigeras och beställas denna veckan.

  1. Så länge man vet vad man ska köpa tycker jag det är helt okej, det är när man inte kan komma på något vettigt det gillar inte jag. Håller med om att man måste sponsra sina lokala butiker, och det har jag gjort med dom saker som gått att få tag i, men allt finns inte här och då blev det nätshopping istället för att åka till en annan stad och leta :) Lycka till med julkorten! Kramar

 13. Hej! Vi är det skönt!? :-) Jag är också klar och har också handlat via nätet. Föredrar det i alla lägen. Sen tycker jag det är barnsligt roligt att slå in paketen :-) smussla lite om kvällarna med glögg och något myspysprogram på TV:n, typ Ernst eller Leila, i bakgrunden.

  1. Ja men visst är det jättemysigt att slå in paketen och lägga lite tid på det framför som du skriver nått juligt program, såååå mysigt!!!

  1. Grattis eller hur man nu säger, haha! Underbart skönt att i lugn och ro kunna handla (dessutom enkelt att jämföra priser) heja oss ;) Kramar Anna

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..