Murrigt & mörkt

……………..

……………..

Älsk på en massa böcker, och jag gillar till skillnad från många andra inte väl sorterade och färgkoordinerade bokhyllor, jag vill ha lite mer ”slarvigt” och blandat hej i vilt! Enklare också när man ska ”slänga in” ett gäng nya böcker behöver man inte tänka ;)

En av buketterna jag använde vid gårdagens stylingjobb fick hänga med hem när fotandet var klart, så fin färgkombo tycker jag! 

…………..……………..

Godmorgon!

Jag höll just på att skriva, godmorgon fredag, men så slog det mig att det är ju faktiskt bara torsdag. Mina föräldrar kommer hit till oss i eftermiddag, så det känns lite som festliga fredagen redan idag, så det beror nog på det. Ska bli mysigt att ha dom här några dagar. Barnen har frågat i minst en veckas tid nu om mormor och morfar kommer snart, och ja nu är dagen äntligen här ♥

………………..

Jag är inne i en mörk och murrig period just nu, vet inte om det beror på hösten, eller på att jag blir påverkad av trenden med mer ”mörka” hem. Tror det är en kombo. Men det är säkerligen därför jag trivs så himla bra i ”nya” tv-rummet. Mörka soffbordet, och den mörkare mattan mot dom ljusa sofforna, blir så härlig effekt och extra mysigt. Rummet jag inte alls kom överens med för några månader sedan, har nu rusat upp och blivit ett av favoriterna här hemma tillsammans med köket och sovrummet.

………………………………………

…….

Skulle ni våga måla detta stora kassaskåp? Det är sååå slitet (det syns inte på bilden), plus att jag inte är helt kompis med den rödbrunaktiga färgen. Tänker mig i så fall i matt svart eller matt mörkt grått.. Eller ska man bara låta det vara..? Jag har velat i 2 år..

Ha en kalasfin dag, nu ska jag köra lite pappersjobb. Passar bra med tanke på att det ösregnar ute idag (igen..)

Kramar Anna

 1. Jag tycker som de flesta andra också att du ska måla det. Mörkgrått med lite drag åt det blåa hållet hade blivit jättefint tror jag.
  En annan sak; var kommer det coola ljuset på bordet ifrån, det med ansiktena? Tack för en mysig blogg!

 2. skåpet är fint men denna vita ullie hade ju verkligen målat om det direkt tål inte mörka möbler ja haha ja vi e olika tur e väl det jag är BAra vIT :)

  Ville kika in o önska en jätte fin fredag o start på helgen mys nu lite extra då de är här kramar om

 3. Tycker som du – bokhyllor ska vara lite huller om buller ser så opersonligt ut om det ska vara sorterat efter färg. Sen tycker jag gott du kan måla skåpet blir nog snyggt med en annan färg. Ha en skön helg/Anne

 4. Vilket fint skåp! Kul att det finns kvar! Tror att det blir lite kompakt med svart, hade nog satsat på grått istället. Trevlig helg!

 5. Förstår din tvekan inför att måla skåpet. Har för mig att du nämnt att det är gammalt, kanske lika gammalt som huset t.o.m? Känns ju alltid lite fel att ändra/göra om något sådant, men jag kan verkligen tänka mig att det skulle bli supersnyggt i matt mörkt grå. Ta hjälp av någon som kan sånt där, så du verkligen får ett resultat värdigt det vackra gamla skåpet om du bestämmer dig för att måla :-)

 6. Fint skåp! Jag hade målat med Annie sloans chalkpaint i färgen graphite. Och sedan vaxat det. Sååå snyggt! Älskar de färgerna!!

 7. Spara för allt i världen skåpet som det är. Du kommer att ångra dig annars. Plocka i stället upp färgen i en kudde eller en liten skål på bordet. Mycket kan målas och fixas men vissa saker är det nej, nej på.
  Kram Kristina

 8. Jag tycker du ska måla skåpet i mattsvart, Annie sloans kalkfärger är så snygga, jag har målat en byrå i färgen graphite, så snyggt 👌😊

 9. Personligen tror jag att svart hade blivit alldeles för hårt på ett sådant stort skåp. Jag känner mer att en grå nyans hade varit mjukare och finare hemma hos dig. Märker själva att jag tröttnar mer och mer på för mycket svart, det blir så hårt och har man även vitt till så blir det extra hårt.
  Kram Monica

 10. Ser himla mysigt ut :) Och måla om skåpet – 2 år – då har du tänkt klart och låtit tanken marinera ;) Tror det blir skitsnyggt med en mattsvart färg. Kram på dig

 11. otroligt fint!
  Jag drömmer om att göra om i vardagsrummet, vill ha in mer blått, blått (mörkblått alltså) och mer mässing men saknar förvaring, hyllor och grejs så jag får nog ta och prioritera. :D

  Ha en fin dag.

 12. Glasbordet är superfint, är ute efter något liknande fast lite större…vart är ditt ifrån?
  Jag hade helt klart målat skåpet svart, såå snyggt med svarta skåp! Ha en fin dag Anna!

 13. God förmiddag,
  Jag hade målat skåpet matt svart för det känns ju ändå som det är dags för lite ny färg på det. Minns du sagt att man fyllt i med krita på en del ställen och det låter ju inte så snyggt på nära håll. Jag skulle givetvis slipa/sandpappra före, så ytan blir bra att fästa nya färgen på.
  Apropå murrigt. Det är lustigt det där med trender och att folks smak ofta förändras med trenderna. Visst blir man trött på att se samma färger/stil, så det är klart att ens smak förändras lite genom åren. Men för murrigt, färgglatt och mörkt har jag svårt med, hur poppis det än blir. Jag föll t.ex. aldrig för koppartrenden heller. (Tycker fortfarande det ser ut som ”mormorsbyttor”, oavsett vad det är för grej, fniss.) Jag älskar ljus och vill att rum ska kännas så ljusa som möjligt. Då underlättar det med ljusa väggar. De fungerar även som ”fond”, så sätter jag färg till på andra saker, efter säsong och humör. Jag skulle inte kunna ha samma färg hela tiden, för då tröttnar jag fort. Och mörkt blir det ju ändå på vintern, så jag upplever aldrig att det känns kalt eller för färglöst. Gör det det, så är det för att jag behöver tillsätta något i rummet. Jag har märkt att jag ofta kör i Feng Shui-anda, helt av mig själv. Det har jag insett när jag läst på i ämnet, men jag har kanske inte direkt satt namn på det i verkligheten eller analyserat. Kör bara på känslan och energin. Hur energierna känns, är viktigt för mig. En del verkar känna av sådant väldigt lite, men jag och mannen påverkas mycket av det.
  Massor kramar!
  Rebecca

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..