Food Pharmacy

Food Pharmacy

010
007
008
012

.

Alltså detta med receptböcker, det är något speciellt i min värld. Vet inte hur många jag nu har i min samling. Tur jag bor i ett stort hus så jag har gott om plats att samla på mig många fler. Jag kan nämligen sitta länge och bläddra, läsa och inspireras av recepten, om och om igen :)

Denna snygging Food pharmacy – Kokboken (inte oviktigt med ett snyggt omslag att kunna ha ståendes framme) är senaste i samlingen, med recept som innehåller hälsosamma recept och antiinflammatoriska mat. Har inte provlagat något ur boken ännu, och jag kan ju erkänna att även om jag har oerhört många receptböcker så är det ändå sällan jag faktiskt lagat något från dem, men jag inspireras massor och just detta med antiinflammatorisk mat det tror jag verkligen på!

.

006

.

Nu ska jag sjunka ner framför tv:n och ta kväll! Varit en lång dag, och nu tänkte jag titta på ett avsnitt eller två av serien ”Velvet” (Netflix) som släppte två nya säsonger för några veckor sedan!

Trevlig kväll!

Kram

 

 1. Anna skriver:

  Boken är säkert jättebra men jag tycker det är synd och vilseledande att boken stödjer sig på pseudovetenskap och får folk att tro att mjölk gluten etc är så illa när det i själva verket inte stämmer. Ren mat utan massa socker leder såklart till hälsosammare livstil men jag tror man skall vara väldigt skeptisk till alla dessa ”experter” som hänvisar till ”vetenskap”, bara för att man ger ut en bok är det inte säkert att det är ”sant”. Inte heller bloggare är hälsoexperter som gm sin ”tro” på något vet något mer än någon annan. Allt detta är bara ful form av marknadsföring som författare och bokförlag och jag hoppas läsare här är källkritiska!

  1. Så är det säkerligen, jag är alldeles för dåligt insatt i just mjölk gluten och sånt. Själv är ja mest intresserad av att plocka bort så mycket källor med socker i vårt leverne! Inte hysteriskt, men tror att socker är en riktig bov i mångt och mycket. Men jag hoppas precis som du att folk är källkritiska till både böcker och vad man läser i tidningar och liknande!

 2. Linda skriver:

  Jag älskar också kokböcker och har gjort sedan jag var ”liten”. Lägger mig gärna i sängen på kvällen och läser en kokbok istället för en vanlig bok. Precis som du lagar jag inte så ofta recepten men blir ändå inspirerad av dem. Nu till något helt annat…. Du som duktig på inredning och som har ett otroligt vackert hem kan nog svara på min fråga. Hur ska man tänka i storlek på en vardagsrumsmatta? Ska den gå under hela soffan eller ska den börja precis vid benen? Jag tänker att jag vill att bordet och fåtöljerna ska få plats på själva mattan men som sagt så undrar jag om hela soffan ska stå på den också? Hoppas att du orkar svara på denna fråga. 😊 // Linda

  1. Ja visst är det kul med receptböcker, ligger precis som du om kvällarna och bläddrar ;)

   Ang mattor, tycker jag det där med matta kan vara lite olika beroende på hur stor rummet i sig är. Är inte rummet så stort, tycker jag inte att soffan behöver stå på matten, är det ett stort rum så blir det snyggare. Sen beror det ju på tycker jag, jag är ingen expert) hur soffan står placerad i rummet. Står den mot en vägg tycker jag inte att den behöver stå på mattan, står dom mer ut i rummet är det ju snyggare om den står på, om du fattar hur jag menar :) Kram

 3. God morgon,
  Tack för respons på min kommentar för några dgr sen förresten! :) Du är så himla bra på sånt! :)
  Apropå boken, så tror jag du då även skulle gilla ”Supermat: Vägen till ett friskare liv” av läkaren Helena Nyblom. Den har både vi och flera vänner o kollegor haft mkt glädje utav! Man lär sig jättemycket bra att ha i bakhuvudet när man väljer vad man ska äta och det finns trevliga recept om man vill använda eller få inspiration av.
  Massor kramar!
  Rebecca

  1. Tack fina, jag försöker svara på alla frågor, och ge respons så ofta jag kan. Viktigt för mig att det inte bara blir en envägskommunikation! :) Du den boken har jag, tror jag. Jag har i alla fall en av Helena Nyblom, tror det är den om hon inte gjort flera :) Ha en fin dag, här ösregnar :( Kramar

 4. En superbra bok. Har testat ”Lukes skywalkers granola” och den var jättegod. Min kollega gjorde ”spagetti och köttfärssås utan spagetti och köttfärs” och hennes systerdotter som är 1 år gammal åt den med god aptit så den står på tur.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..