Hur kan man inte vara rädd?

Hur kan man inte vara rädd?

065
071
058

.

Godmorgon,

Det här med att det fortfarande känns som sommar på dagarna, men att det blir mörkare snabbare om kvällen, måste jag ändå erkänna känns rätt mysigt även om jag inte vill ha höst än på länge. Känner mig inte klar med sommaren 2017. Men igår var jag och barnen ensamma hemma på kvällen, då tände jag ljus ute på balkongen, sjönk ner med en kopp te och en bok i soffan och läste tills det blev för mörkt att sitta där ute.

Så härligt att ha balkongen vid sådana tillfällen, och detta med att tända ljus, det är allt en riktigt stämningshöjare.

.

073

.

Fredag, och sista sommarlovsdagen för barnen. Älskade små barn som är helt ovetandes om alla hemskheter som händer i världen. Ännu ett terrordåd har drabbat Europa. En skåpbil har med vett och vilja kört rakt in i en folkmassa i Barcelona, med en massa oskyldiga människors liv i spillror. Så sorgligt, så onödigt, så ofattbart… Det pratas om att vi inte får vika oss för terrorn. Att vi inte ska vara rädda. Vi måste fortsätta resa. Besöka platser vi tycker om. Men hur kan man inte vara rädd?

H U R  ska jag ska någonsin våga ”släppa ut” mina barn i denna värld.. Vill bara dra täcket över huvudet, och krypa tillbaka ner i sängen igen, mellan dom snusande små varma barnkropparna och gråta en skvätt för jag är livrädd..

Hur ska vi kunna få stopp på detta?

_____________

 1. Deniz skriver:

  Vi åkte till Kreta samma dag som detta hände….
  Kommer fram till hotellet och hör det som har hänt :(
  Så fruktansvärt!
  Mycket jag vill säga och skriva men orkar inte….
  Stor kram
  Deniz

 2. susanna skriver:

  Var kommer soffan ifrån? :-)

  1. Den är från Cane Line och heter Diamond :)

 3. Man får bara bestämma sig, det finns ju inget annat alternativ. Vägrar låta någon annan skrämma mig till att leva ett instängt liv. Vaksam och medveten men inte rädd.

 4. Maja skriver:

  Instämmer! Det är enkelt att säga och skriva att livet ska fortgå som vanligt. Och, ja, självklart är det ju så. Men hotet om terror begränsar mig ändå i min vardag. Jag är nervös inför och vid besök på ex. Gröna Lund, Ikeas restaurang när det är som mest lunchbesökare osv. Tittar mig omkring och känner obehag. Ska jag våga resa till en europeisk huvudstad? Klart hotet om terror påverkar, särskilt oss med småbarn tror jag. Hur tänker du i vardagen?

 5. susanna skriver:

  Såå fina bord. Vilken strl har du på dom? :-)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..