Hur kan man inte vara rädd?

Hur kan man inte vara rädd?

065
071
058

.

Godmorgon,

Det här med att det fortfarande känns som sommar på dagarna, men att det blir mörkare snabbare om kvällen, måste jag ändå erkänna känns rätt mysigt även om jag inte vill ha höst än på länge. Känner mig inte klar med sommaren 2017. Men igår var jag och barnen ensamma hemma på kvällen, då tände jag ljus ute på balkongen, sjönk ner med en kopp te och en bok i soffan och läste tills det blev för mörkt att sitta där ute.

Så härligt att ha balkongen vid sådana tillfällen, och detta med att tända ljus, det är allt en riktigt stämningshöjare.

.

073

.

Fredag, och sista sommarlovsdagen för barnen. Älskade små barn som är helt ovetandes om alla hemskheter som händer i världen. Ännu ett terrordåd har drabbat Europa. En skåpbil har med vett och vilja kört rakt in i en folkmassa i Barcelona, med en massa oskyldiga människors liv i spillror. Så sorgligt, så onödigt, så ofattbart… Det pratas om att vi inte får vika oss för terrorn. Att vi inte ska vara rädda. Vi måste fortsätta resa. Besöka platser vi tycker om. Men hur kan man inte vara rädd?

H U R  ska jag ska någonsin våga ”släppa ut” mina barn i denna värld.. Vill bara dra täcket över huvudet, och krypa tillbaka ner i sängen igen, mellan dom snusande små varma barnkropparna och gråta en skvätt för jag är livrädd..

Hur ska vi kunna få stopp på detta?

_____________

 1. Vi åkte till Kreta samma dag som detta hände….
  Kommer fram till hotellet och hör det som har hänt :(
  Så fruktansvärt!
  Mycket jag vill säga och skriva men orkar inte….
  Stor kram
  Deniz

 2. Man får bara bestämma sig, det finns ju inget annat alternativ. Vägrar låta någon annan skrämma mig till att leva ett instängt liv. Vaksam och medveten men inte rädd.

 3. Instämmer! Det är enkelt att säga och skriva att livet ska fortgå som vanligt. Och, ja, självklart är det ju så. Men hotet om terror begränsar mig ändå i min vardag. Jag är nervös inför och vid besök på ex. Gröna Lund, Ikeas restaurang när det är som mest lunchbesökare osv. Tittar mig omkring och känner obehag. Ska jag våga resa till en europeisk huvudstad? Klart hotet om terror påverkar, särskilt oss med småbarn tror jag. Hur tänker du i vardagen?

 4. Jag är också så rädd. Tänker på min pojke, min flicka och lilla pyret i magen. Varför blev det såhär just nu när de ska växa upp och ut i världen? 😢 Tycker det är vansinne när de uppmanar en att inte vara rädd. Rädslan gör en mera skärpt och på helspänn och det kan vara det som räddar en när det handlar om att skärpa till sig på en millisekund om man råkar ut för något.

 5. Håller med dig i allt! H U R i helvete rent ut sagt ska man bära sig åt för att inte vara rädd? Nej, de säger att man inte ska vara rädd, att vi (precis som du skriver) ska fortsätta våra liv precis som vanligt. Att terrorn inte får segra. Jojagtackar. L I T E lättare sagt än gjort. Har två små älskade barn som nyss fyllt två och fyra år. Så länge de är små kan jag skydda dem med hela mitt väsen, men när de blir större, när jag inte längre har möjlighet att vara med dem all vaken tid. När de måste börja upptäcka världen och stå på egna ben. Då önskar jag av hela mitt hjärta att världen är en bättre plats.

 6. Blir så ledsen, äcklad och förbannad när man läser om dessa hemskheter i världen! Men vi får aldrig låta dem vinna! Vi är starkare!

 7. Genom att inte ge det någon uppmärksamhet. Ju mer det pratas och skrivs, desto mer makt uppnås genom sådana här dåd. Punkt slut.
  Massor kramar!
  Rebecca

 8. Usch och fy för terrorn…Tänkte som du igår kväll när nattade min kära nioåriga son💜Att lycklig är du som inget vet om det kära barn…Jo resa ska man kunna..Men vågar man..Två attentat på mindre än ett dygn..Vill också göra som du..Dra täcket över huvudet…Kram!

 9. Så fruktansvärt! Gårdagens kalas (jag, liksom Ceasar & din far, firade nämligen också födelsedag) blev istället att följa nyheterna tillsammans. Usch, det är svårt att ta in och man undrar vad som kan försiggå i dessa mäns huvuden?!
  På en trevligare ”note” så ser er balkong väldigt mysig ut och det är lyx att kunna förlänga sommarkvällarna lite :) Ha en fin helg! Kram

 10. Håller helt med dig, HUR kan man inte vara orolig och rädd. Kopierar dina ord i minnet, att krypa ner med dem små och gråta en skvätt, livrädd.
  Hoppas ni får en fin fredag och njuter av varandra. Kram

 11. Håller helt med Dig! Jag är också livrädd! Och med vuxna barn som reser till olika städer blir man ännu mer orolig! Håll i ungarna så länge Du kan! Tack för fina bilder på Er ljuvliga kissekatt! Ha en fin helg!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..