Västerbottenpaj till kräftorna

Västerbottenpaj till kräftorna

017

Hej lördag,

Inte en kräftskiva utan Västerbottenpaj säger jag. Älskar´t och jag brukar alltid göra pajen efter detta gamla recept, och så blev det även igår! Rätt trött i håret idag, så ni får se mer bilder från gårdagskvällen en annan dag. Men några av er kanske ska ha kräftskiva ikväll, och då kan ni i alla fall få receptet på denna utsökta ostpaj så länge om ni funderat på ett recept så gör denna – Mums!

Förövrigt gillar jag att hitta på saker på fredagskvällen, för då har man hela helgen kvar, fast man redan haft kul med t.ex. besök som vi hade igår. Så kan man ta det lugnt idag och bara vara med familjen ♥

.

016

.

image001

.

Ingredienser – 6 bitar

Pajdeg:

3 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
125 g smör
1 st ägg

Fyllning:

3 st ägg
300 g riven västerbottensost
2,5 dl mellangrädde
1 dl mjölk
lite salt och svartpeppar

.

Gör så här:

Pajdegen: Blanda vetemjöl, salt och smör, finfördela. Tillsätt ägget och blanda snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform som är 24 centimeter i diameter. Låt vila i kylen cirka en halvtimme. Nagga degbotten med en gaffel och förgrädda pajskalet i 200 grader i 10–15 minuter.

Fyllningen: Vispa ihop ägg, mjölk och grädde, tillsätt sedan den rivna osten. Smaksätt med salt och peppar. Häll fyllningen i pajskalet och grädda 25–30 minuter i nedre delen av ugnen. Pajen är klar när fyllningen har “stannat” och pajen har fått fin färg. Garnera med kryddgrönt, till exempel dill eller färsk oregano eller timjan. Servera pajen ljummen.

.

_____________

.

Ha en fin lördag allesammans!

Kramar

.

    1. Jag har inte fått den ännu, och såg nu att dom ändrat färgen från stålgrå till gröngrå… Vet att färgen var missvisande från början det kunde man läsa, men någon skrev att den var mer blågrå, men som sagt nu har Ellos ändrat bilderna och nu ser den mer grön ut och det vill jag inte ha.. :/ Så nu blir det än mer spännande när den kommer, känns som det kanske blir en retur på mattan.. :/

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..