Med taggarna utåt

Med taggarna utåt

032
041

 

Hej på er,

När man ser något man bara måste köpa, så var det med denna taggiga ask från Jotex av alla ställen som jag såg i ett reklamblad runt jul. Kärlek vid första ögonkastet när den dök upp några dagar senare. Dyr va den inte heller, bästa av två världar ;) Dom fina rosa stearinljusen är också dom ett riktigt snyggt budgettips, 2 för 10 kr hos danska billighetskedjan TGR.

Förövrigt när jag ser nedersta bilden med ljusen, måste jag ta och putsa allt silver här hemma (igen!!). Hur fort går det inte mellan putsningarna alltså? Silver blir ju fult på bara några få veckor, gah vad trist… Vet att det finns knep med folie och salt och allt vad det är men aldrig testat..

Nu ska jag kila och köpa lunch.

Kram på er

 

 

 1. Så fint & asken är ljuvlig! 👍🏼 Men du, de där ljusen är gjorda av 100% paraffin – dåligt för både hälsa & miljö… Bättre att satsa på ljus av 100% stearin!

 2. Jag har testat på mina silversmycken, då hade jag folie i botten på en skål, varmt vatten och sedan salt och diskmedel. Smyckena blev så fina!

 3. Ett annat tips är att köpa silverputs i flyttande form i närmsta smyckesaffär typ Guldmynt, Hallbergs är i en burk med en korg i som man lägger smycken i och sänker ner. För ljusstakar rekommendera jag den högre förpackningen sen är det bara att doppa. Klart! är det något som man inte kommer åt doppa en trasa i medlet och puts lätt inte jobbigt alls och blir en fin glans. Bakpulver och folie kan det bli en lite gul nyans av och då tar jag bara lite an putsmedlet och fixar till med det. Lycka till

 4. Förstår att du lade beslag på en sådan ask. Det dyraste är inte alltid det finaste. Som ett tips till dig så har vi just nu OUTLET I vår webshop med Accessoarer från Designers Guild till 50%, kuddar, plädar, handdukar etc. Sedan har vi även 50% på Handdukar och morgonrockar från Missoni Home.
  //Berith

 5. Hej,

  Tänkte fråga dig, har bytt ut till en likadan stenskiva som du har och vitt kakel, är på jakt efter beslag i mässing, de gamla lådorna är tyvärr redan borrade i med två hål för hade helst haft en enkel knopp bara, men det är stående handtag på skåp och liggande på lådor, om du har tid får du gärna tipsa mig, bästa hälsningar Linnea!

 6. God eftermiddag,
  Det var en gullig ask -påminner om en igelkott. :)
  Tycker den rosa nyansen på ljusen kändes vårigt och fint också. :)
  Ja, att putsa i tid och otid är inte kul. Jag har heller inte testat något av alla de där knepen, men ska göra det nån gång när jag har något som är enkelt att sänka ned. Just nu skulle jag behöva ge mig på en kandelaber, men den är inte så lämplig att doppa tyvärr (p.g.a. undersidan).
  Massor kramar!
  Rebecca

  1. Ja det var just våriga jag tyckte ljusen kändes också när jag sprang på dom. Kört grå stearinljus ett tag nu, men nja det är ju inte så vårigt med grått, det är ju mer som det ser ut nu ute – haha! Lycka till med kandelabern, synd den inte går att doppa, hade ju onekligen varit bra på en sån stor pjäs att slippa putsa! Stor kram Anna

 7. Så himla fin den där taggiga! Såg den jag med och nu blev jag ju inte mindre sugen på ett köp… TGR har mycket fint ibland också, tyvärr finns dom inte där jag bor men brukar kika in när jag är i en stad dom finns 👍😀 Ha en fin kväll!

  1. Ja den är superfin, fanns en mindre variant också, men köpte inte den.. Kan ångra det nu ;) Ja TGR kan man hitta riktiga fynd ibland, kul affär att gå i, finns inte i denna stad heller, men grannstaden Västerås har så jag brukar kika in där när jag har vägarna förbi :) Tack det samma!

  1. Jaha, bakpulver! Kanske man ska testa det.. låter ju enkelt.. Behöver man inte gnugga någonting bara lägga i? Låter för bra för att vara sant nästan :)

   1. Låt det bara ligga tills vattnet svalnat – ibland använder jag diskhon (för större föremål) då lägger jag folie i botten , bakpulver, silvret och lite bakpulver på. Man kan gnugga lite , men det lossnar lätt!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..