Nymålat

Nymålat

011

Godmorgon måndag!

014

Köksdetaljer!

008

Fortfarande nöjd med våra budgetskåp från Jysk (2 st ihopsatta)

016

Glasburkar Ikea, och bricka William Morris

017

Denna kruka, kärlek vid första ögonkastet!

023

Ljusstake från Klong

012

Gillar verkligen denna hörna i köket, lampan från Globen Lighting

025

Vinstället är från Ikea

.

Godmorgon,

Så var den helgen ett minnet blott. Hoppas ni haft bra dagar?!

Här har vi grejat massor i huset. Och då främst min älskade make som verkligen inte legat på latsidan, utan har hållit på precis hela helgen och fixat och donat här hemma med en massa småfix som vi skulle gjort sedan länge. Förbättringsmål här, röja ut pannrummet, fixa andra saker där… Ja ni som bor i egna hus, ni förstår säkert vad jag menar :)

Det allra bästa med helgens arbeten om man frågar mig är att han har målat om vårt köksgolv, som var så slitet och hemskt, och det blev så fint nu när det är nymålat. Får frågor ibland om just golvet i köket, och det är alltså gammal klinker som vi målat med golvfärg 

.

019

Golvet är målat med Hagmans golvfärg köpt från Nordsjö.

.

Att vi målat från första början beror på att det är golvvärme i golvet, och det hade blivit ett alldeles för stort jobb att hacka upp den gamla klinkern när vi flyttade in, så vi fick försöka göra det bästa av situationen med ett fult och tråkigt klinker som var beige/brunfärgat men väldans skönt och varmt att gå på. Så det fick bli att måla golvet.

Dock är det såååå svårstädat med facit i hand, och jag svär över det minst en gång i veckan så rekommenderar det egentligen inte alls, men har man ingen annan möjlighet så är det ändå bättre att måla, än att gå runt och störa sig på ett vansinnigt fult klinker.

 

018

Så trots slitet när man ska städa är det värt det OM man inte har möjligheten att byta ut sitt golv :) Nu vet ni det ni som funderar på att göra samma sak hemma hos er!

Ha en fin start på veckan!

Kramar Anna

.

 1. Hej!

  Så himla fint kök! Det har varit inspiration för mig när jag själv renoverade köket. Det var också hemskt klinkergolv (med golvvärme) när jag flyttade in, men jag lade parkett över. Funkade hur bra som helst! Så det är mitt tips :)

  Elin

  1. Tack snälla, och vad kul att det kunde vara till inspiration för dig :) Jaså funkar det att lägga det över, var nån som tutade i mig en gång att det inte skulle gå.. :) Men då ljög dom!!! ;) Får kolla upp det! Kramar

 2. Jättesnyggt!! Hur mysigt som helst. Jag har samma skåp men har satt läderstroppshandtag på dörrarna. det blev också bra. :-)

  1. Tack!! :) Kan tänka mig att det är superfint med läderstoppshandtag, det har vi upp på övervåningen på vår tv:möbel, och jag gillar dom. Men just här ville jag matcha knoppar på kökslådorna :)

 3. Hej
  Tänker åka i helgen och köpa färgen Perfekt!

  Var har du köpt den stora fina krukan på golvet? Vill hav en sån med en stor High Chaparall kaktus i.

  Grym blogg? Är inne varje dag och kikar :)

  // Jeanette

  1. Tack snälla för dom fina orden, och så glad jag blir att du är inne här varje dag! Krukan kommer från märket Affari, den är köpt från en butik i Nacka, som även har en webbutik som jag dock tyvärr glömt namnet på. Men googla på Affari och Urna så dyker den upp. Jag har samma kruka i mindre storlek för snittblommor, dom är såååååå fina! Hoppas du hittar. Kramar

 4. Säger inte att det går men kanske värt att kolla upp, lägga vinylmatta över? Tror inte det skulle påverka golvvärmen allt för mycket, mattan är ju bara några mm tjock & spackling så inte fogarna syns. Vi la nyss in en rutig vinylmatta i köket i huset vi håller på att renovera upp, älskar den, så himla lättstädat! Kram L

  1. Har faktiskt funderat på om inte det skulle funka med en sådan matta, min pappa nämnde det också när han var här sist! Tål att tänkas på, tack för tipset! Kramar

 5. Hej Anna,

  Ett tips om ni tröttnar framöver är att lägga golv på golv. Så gjorde vi. La mörkgrå skifferplattor ovanpå befintligt klinkergolv. Funkar jättebra och värmen går fint igenom. Så länge man inte borrar i golvet då gör det ingen skada. Mvh Anna

  1. Oj är det så, vore ju kanon om man kunde lägga nytt klinker ovanpå… Läst att det ska gå, men inte hittat om det funkade när man hade golvvärme, men då är ju ert golv levande bevis på att det gör det! Tack!! :)

 6. Åh, så fint…älskar allt!
  Verkligen en mysig hörna. Jag har också tavellister i köket med kokböcker och det tycker jag är så himla mysigt. Jag byter ut dem lite då och då efter årstid och humör.
  Kram Monica

  1. Tack snälla, är själv väldigt förtjust i denna kökshörna och håller med om tavellister med kokböcker gör det extra hemtrevlig och ombonat. Jag gör som du, byter ut böcker beroende lite på årstid :) Stor kram

 7. Halloj i lunchtimmen,
  Men visst är det skönt att ta en helg och få en massa sådana där småsaker gjorda! :)
  Ja såhär på bild är golvet jättefint, men jag förstår att ett vitt golv med fogar kräver sin skurning. Har du funderat på att måla med typ mellangrå eller ngt liknande nästa gång? Jag gillar vita golv, men allt syns ju så väl och visst blir det fort även märken som inte kan skuras bort. En i mannens familj renoverade härom året och valde då grå golv i olika utföranden i alla rum. Då insåg jag att grå golv var riktigt snyggt och smart, då det även döljer lite. :)
  Massor kramar!
  Rebecca

  1. Tyvärr finns ingen bra grå ton på golvfärg som går ihop med våra köksluckor, då kommer dom se blå ut tyvärr. Annars hade jag gärna målat grått, mycket mer praktiskt :) Kram!!

 8. Så fint men tips om ni ledsnar el måste göra om ta ljus grå golvfärg ljust ljust grå då syns inte allt lika mkt som på vitt golv .men så fint och så ljust .ser jätte frächt ut .kram Eva

  1. Tyvärr finns ingen bra grå ton på golvfärg som går ihop med våra köksluckor, då kommer dom se blå ut tyvärr, så redan undersökt detta och kikat på det för grått hade ju gjort att det hade varit mycket enklare, men men :) Kramkram

  1. Ja visst är dom fantastiska. Det är originalskåp från när huset byggdes 1925, det är en gammal serveringsgång. Alldeles ljuvliga och slukar H U R mycket som helst då dom går ända upp till taket (3 meter) så man får stå på en stege för att nå längst upp så inte så att man har vardagsporslinet där uppe – haha men julsaker man man ha som man bara tar ner 1 ggn om året ;) Men det är alltså inget vi har byggt utan det är originaldetalj!

 9. Förstår helt vad du menar, jag har målat både kakel och klinkers på lilla toan där det tidigare var gröna väggar och flerfärgat mosaikgolv. Men jag förstår precis vad du menar med städningen men vad gör man inte för att dölja ;)

  1. Haha, så är det allt som går att döljas man inte gillar är toppen – haha! Ibland har jag dock lust att måla varje gång istället för att städa går nästan fortare att måla – haha! ;) Kram

 10. Åh, vilken mysig liten hörna! Har funderat på att måla vårt golv i hallen. Det är brun klinker á la 70-tal. Vi har väldigt öppen planlösning, med en minimal hall och en liten trappa upp till vardagsrum/kök. Hallen är daterad med värdelös förvaring. Dock är golvet sprucket på sina ställen så risken är att det ser värre ut efter en målning. Men ser så snyggt ut med ert målade golv! Men det lutar åt att det blir rent betonggolv som lackas (eller nåt) den dagen vi gör om. Och praktisk förvaring som funkar…. Allt för att slippa den röriga känslan som en trång hall med massor av kläder ger….
  Ha en fin måndag!

  1. Tack ja den är mysig den lilla hörnan :) Jag tänker att i en hall så skulle färgen slitas oerhört snabbt när man drar in grus och småsten i skorna, så blir nog inget bra… I köket går vi ju utan skor och det slits ändå, så med skor skulle det nog bli superfult tänker jag. Men det finns ju sådan där entrématta man kan lägga in, vi har gjort det i vår hall precis innanför dörren, en matta som suger åt sig smuts och vi kör en snyggt grå, det kan ju gömma det fula 70-tals klinker så länge tills ni ska fixa nytt menar jag. Bara ett tips, jag beställde en mattbit från nätet kostar typ ingenting i meter pris, som sagt bara ett tips om du vill slippa se klinkern så länge :)

   Vi köpte härifrån och jag torr att det är denna vi har: https://www.kilandsmattor.se/dorrmattor-och-entremattor/troika-gra-entrematta-pa-metervara.html

   1. Tack snälla för snabbt svar! Exakt min tanke också, att det snabbt skulle skavas bort färg och bli fult. Ska absolut kika på såna mattor. Du vet hur det är, fast att allt annat i hallen är vitt och ljust så dras min blick hela tiden åt det fula golvet (som säkert ingen annan tänker på 😊). Men jag försöker skriva ner idéer när jag får dem så kan jag klura på vad som blir bäst i slutändan. Skulle vilja göra om hur mkt som helst (har bott i huset sen -09), men får skynda långsamt. Vi har målat allt vitt, även furutaket och slipade golvet när vi flyttade in. För några år sen målade vi alla fönster vita i väntan på att vi ska byta så småningom.

    1. Förstår dig till fullo ang klinkern, även om man fixat allt runt om kring så ser man det ändå!! ;) Skriva ner idéer är alltid toppen! Kram på dig!

 11. Hej bästa Anna!
  Skrev ju precis en kommentar men den försvann?! Eller så blir det dubbelt nu då;)
  Hur som, vill gärna ha lite mer råd om det där med att måla golvet. Vi har ett svart urfult golv hemma med fog som är svår att få ren (förra ägarna hade hund), varenda lite smula och dammtuss syns ju hur lätt som helst så just det är jag van vid. Är det målade golvet svårstädat dvs ”suger” det åt sig smutsen eller hur menar du? Blev så galet sugen på att måla om vårt golv till vitt vitt vitt under våren!
  Tusen tack för en superbra blogg!

 12. Hej bästa Anna!
  Vi har svart klinker i köket, så hiskeligt fult och varenda lite smula och dammkorn syns på, gah! Nu blev jag så himlans sugen på att måla golvet såklart;) Inget fel på köket i sig (vitt från Ikea) så i väntan på det stora köksprojektet om några år har jag tänkt måla väggarna i en underbar grön (för att få lite liv) och det skulle ju vara superfint med vitt golv.
  Så, till min fråga, vad menar du med svårstädat? Suger det åt sig smutsen eller är det bara så att allt syns (gör det ju redan hemma hos oss hehe…). Tacksam för lite råd!
  Ha en underbar dag och tack för bästa bloggen!

  1. Först tack snälla för komplimangen med bloggen, glad jag blir!! Ang målningen så är det en kombination med att klinkern, och då främst fogen suger åt sig smuts vilket gör att man emellanåt måste knäskura golven med en skurborste för det räcker inte med en vanlig svabb eller vad det nu kallas ;) Funkar fint i början, men efter ett tag så blir det svårare och svårare, sedan blir det slagmärken i golvet. Men som jag skriver så är det ändå värt det för mig i alla fall att slippa det fula klinkern :) Lycka till och tack för du läser bloggen. Kram

 13. Godmorgon! Men så snyggt ni har, älskar verkligen allt i ert hem. Snyggt att måla golvet, är det nått du har tänkt göra även i badrummet?
  Det ända jag inte tycker passar på skåpet är vinstället, det känns lite för klumpigt och en sak till, burkarna med trälock är väl från Hm? Kram

  1. Tack snälla :) Ja du har ju helt rätt, dom är ju från HM Home, tack för påminnelsen ;) Ska ändra så ingen letar ihjäl sig på IKea – haha! Kram

 14. Godmorgon! Såå fint :)
  Ja din höra ser så mysig ut. Och golvet är ju såå snyggt! Ser inte alls som ”målat” ( i alla fall inte på bilderna ) så där som det kan göra när man målat.
  Ha en fin dag! Kraam

  1. Nej det ser inte målat ut i verkligheten heller, det smälter in i klinkern jättebra på nått vis, men som sagt ett litet skit med att städ ;) Ha en fin dag, kramar

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..