V i l o d a g

V i l o d a g

038

Coola hunden Sir Weiler har flyttat in. Ett print som i grunden är en blyertsteckning av oerhört begåvade Per Svanström. Jag kan inte fatta att man kan rita så här fint. 

035
032

Även detta print ”I dreamt I was in London” är ritat av honom, och jag har fått båda tavlorna i present, så himla glad i dom.

061

Tror jag ska köpa dom andra två hundarna, Mr Basset & W Maraner som han också ritat. Tillsammans blir dom perfekta tavlor i vårt ”bibliotek/drinkrum” :)

.

Hej bloggen,

Började denna söndag med en skön sovmorgon, och sedan kom han min kära man upp med frukost på sängen. Det är kärlek det. Dagen är ett oskrivet blad, så som vi oftast valt att ha våra söndagar. Inte uppbokade med en massa ”måsten”, och liknande. Självklart kan även vi hitta på större saker och aktiviteter en söndag, inget är ju skrivet i sten, men i grunden är denna dag till för oss i familjen, och att bara vara tillsammans.

Jag tror vi människor i denna tidsålder lätt slår knut på oss själva ibland, genom att det ska matas på med aktiviteter och projekt precis jämt. Man ska vara ständigt ”tillgänglig” veckans alla dagar, och det ska flängas hit och dit på en massa aktiviteter med eller utan barn. Det verkar nästan ibland vara en outtalad tävling om hur mycket man kan hinna trycka in i kalendern på 168 timmar, flest uppbokade timmar vinner typ!?!

Jag kan förstå att folk blir utbrända, eller känner sig allmänt ”trötta” i dagens samhälle. Dom hade nog inte helt fel förr då man ansåg att söndagen var en vilodag.

.

036

.

Ta hand om er, och på återseende!

Kramar Anna

 

 1. Utmattning kan bero på så många olika faktorer, ensamma eller tillsammans. Tycker du framstår som självgod i detta inlägg, som att du inte kan bli utamattad då ni har ”lediga” söndagar och du inte slår knut på dig själv för att fylla kalendern. Tråkigt att du ser på det så, funderar över din syn på människor som är/har varit utmattade…

  1. Självklart kan utmattning som du nämner bero på en massa olika faktorer, och jag ber om ursäkt om du uppfattar mitt inlägg som att jag slår mig själv för bröstet. Det var inte alls min mening. Dock tycker jag att vissa människor skulle behöva lyssna mer på kroppens egna signaler än man uppenbarligen gör, men jag ser inte ner på personer som varit eller är utbrända om det är det du försöker antyda i slutet av din kommentar. Jag tycker synd om alla som inte mår bra oavsett vad bakomliggande orsak är. Kram på dig!

 2. Halloj i lunchtimmen,
  Håller heeelt med dig! :) Jag vet precis var min gräns går och jag klarar inte en bråkdel av ”ledighetsaktiviteter” om man jämför med många andra. Det tar också tid för mig att hämta mig eller komma i balans, när det är mycket annat att tänka på. Då finns det helt enkelt ingen ork till det roliga och det som ska föreställa roligt, känns inte ens roligt längre. Det finns inget annat sätt för mig att få tillbaka energi, om jag inte hoppar över att vara social eller göra ditten och datten. Som väl är, är min man på samma våglängd, även om hans energi räcker längre än min. Men det där kan nog vara svårt för omgivningen att förstå ibland. Men det skiter jag ärligt talat i! Vi gör det vi vill/kan, när vi vill/kan istället. Vi är varsamma när vi bokar upp oss, för att verkligen kunna göra det vi företar oss istället.
  Massor kramar!
  Rebecca

 3. Hej fina Anna!
  Håller helt med dig!
  Min familj är raka motsatsen. Vi är mkt hemma och bara umgås med barnen. Tycker det är tillräckligt flängigt att dom skall fram och tillbaka till förskolan 5 dagar i veckan. Då kan dom få vara hemma och leka i lugn och ro, inne som ute, ibland med någon kompis, ibland utan, på helgen. Och vi vuxna njuter av att INTE umgås med folk varje helg heller. Min mamma har flyttat upp från västkusten och bor precis nära oss. För mig räcker det mkt gott att bara hänga med henne en lördagskväll. Ibland känner jag mig sjukt tråkig och osocial men jag älskar det!
  Kram på dig fina Anna <3

 4. Absolut Anna! Håller fullständigt med dig! Min syster nästan ”ursäktade” sig för att de inte har en massa aktiviteter inbokade på helgerna, eftersom ”alla” andra har det! Det är lite sorgligt ibland hur jag hör hur en del har det just på sina helger; aktiviteter för barnen – på olika håll – och så något socialt arrangemang för en av de vuxna, eller iddag på lokal, med t ex barnvakt och så ska barnen sova över hos t ex mormor och morfar. Inget ont i att göra saker, äta på restaurang eller låta barnen träffa morfar men att detta ska klämmas in varje helg….de två dagar som folk har ledigt går ju så fort så fort. Jag tror själv på att hylla långsamhetens lov lite mer! :-)

 5. Håller med till 100%! Alla i min familj mår bäst av det har jag märkt. Framförallt jag själv behöver utrymme att bara vara, något som jag landat i på senare år. Så himla skönt att också ”våga” vara öppen med det, och inte falla in i andras spår. Kram!

 6. Tänker precis likadant! Livet är för kort för att jämföras med andras, det gäller att ta hand om och vårda sitt eget liv/familj?

 7. Kloka ord Anna! Det har tyvärr blivit så i samhället att den som har” mest” i sin almanacka lever bäst! Många gånger straffar det sig o man blir utbränd.
  Så du gör alldeles rätt att ha söndag som vilodag!
  Kram

 8. våra helger o veckodagar med för den delen är oftast väldigt lugna
  men idag började vi med en långpromenad till årets första julmarknad sen blev det födelsedagskalas för en dagiskompis o nu är min ena dotter på teaterverkstan o dansar/sjunger/spelar teater :D och klockan är bara strax efter kl 15 :D

 9. Hej Anna, för ett år sedan blev jag utmattad som jag väljer att kalla det. Mitt liv hade snurrat alldeles för fort och till sist slog det stopp, tvärstopp. För mig räcker det inte att ha en dag i veckan som vilodag utan varje dag ta flera längre pauser och framförallt har jag lärt mig säga nej och lyssna inåt på mig. Vad vill jag? Även fast en massa andra människor vill jag ska vara med på en massa saker gäller det för mig att lyssna på mig själv och sluta ha dåligt samvete för att jag tackar nej.

  Tack för en bra blogg Anna, Kram till dig

  1. När man väl nått den där riktiga utmattningen så räcker nog inte med en vilodag i veckan, men om man hade det som en utgångspunkt från början så tror jag faktiskt att det skulle ”räcka”. Men framförallt tror jag du har så rätt i att man måste lära sig att lyssna på sig själv och vad man själv vill och orkar med. Alla orkar och vill olika, men bara man lär sig att kunna säga nej utan att ha dåligt samvete eller känna sig ”tråkig” över att säga nej ibland så har man nog kommit en bra bit på vägen. Stor kram till dig, och tack för komplimangen <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..