Liljan i Skultunas nyproduktion

Skultuna ska ta upp produktionen av klassiska ljusstaken Liljan.

skultuna

IMG_1605

Mina egna gamla original från Ystad metall, så vackra!!

 .

Översta bilden; pressbild Skultuna.

Igår damp det ner ett pressmeddelande från Skultuna. En av nyheterna var att Skultuna tar upp klassiska ljusstaken Liljan av Ivar Ålenius Björk till produktion igen. Tidigare producerades ljusstaken av Ystad metall, och jag  har två st i mässing och en i silver av de gamla orginalen, och jag älskar dem. Ska bli spännande att se hur det blir och om det blir en storsäljare, jag tippar på det!

/Anna

 

 

  1. Under min i silver står det överst LÅB, sedan Ystad Metall, Sweden och underst i liiiiiten text prima nysilver :) Och under dem i mässing står LÅB, Ystad Metall och made in Sweden :) Kramar

 1. Ja, man får ”trösta” sig med det! (Verkligen I-landsproblem…) Glömde fråga i min förra kommentar, den lilla marmorplattan du hade fått från en granne i ett tidigare inlägg, vet du var ifrån de köpt den? Är i val och kval att byta ut vår bänkskiva till liknade, men det är så himla svårt att hitta perfekt ton. Den såg 10/10 ut :-)

  1. Det var gammal marmor som suttit hos grannen som de rivit ut och skulle kasta.. så inget de köpt nu som jag kan tipsa om, tyvärr :( Hoppas du finner nått passande!! :)

 2. Åh, blandade känslor för detta!! Jag har själv Ystads och de är ju populära som de är… Men när de börjar nyproduceras kommer de garanterat bli en storsäljare och finnas i långt många fler hem (vart o vartannat)…

  1. Ja så sett kan det ju lätt bli uttjatat som många saker blir, men då tänker jag att jag hade mina långt innan dess :)

 3. Hej svejs!
  Superfina! Har också två i mässing från Ystad metall som jag roffade åt mig i svärmors skåp för något år sedan ;)
  Är på jakt efter en fin griffeltavla/almanacka av ngt slag till köket nu när jag ska börja arbeta efter 1,5-års föräldraledighet. Tips?
  Ha en härlig dag!

  1. Perfekt att finna i skåp hos typ svärmor/farmor/mormor mfl, jag har ärvt den i silver dessa två i mässing har jag köpt via Tradera :) Åh jag vet inte ang griffeltavla men kanske Granit, eller lagerhaus har känns som de har en massa sånt?? :) Ha en toppendag du med!

 4. Halloj i lunchtimmen!

  Ja, vad kul! För visst är de fina! :) Minns att de fanns hemma hos min morfar när jag växte upp. De känns så tidlösa och vackra än idag. Visst blir det säkert lite hype och att de snart finns i ”var mans hem”. Men å andra sidan är väl det kanske bättre än att alla stackars entusiaster frenetiskt ska behöva dammsuga varje loppis och 2hand-butik. ;) :)

  Massor kramar!
  Rebecca

 5. De är ju bara så underbart fina. Tror som du att de kommer bli en storsäljare. Kul att du har några av orginalen. Tycker att det är kul när olika saker tas upp till produktion igen. Självklart inte om det blir för mycket osv. Men som det är nu det poppar upp lite saker här och där. De sakerna är jo oftas så stiliga och snygga och tidlösa.
  Sitter och läser här på lunchen. Blev en sallad här vid skrivbordet, inte helt fel det heller men kändes som det inte hinns med något annat så här första dagen efter semestern.

  PS Självklart blir det roligare med fina och söta gummistövlar :)

  Kram

  1. Tycker också att det är kul när an tar upp vissa produktioner igen :) Sallad är något jag snöat in på helt denna graviditet, så sugen på det i alla former ätteofta, med Celine i magen var det tvärtom, kunde knappt se åt en grönsak, haha! Konstigt det där :) Kramkram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..