Liljan i Skultunas nyproduktion

skultuna

Skultuna ska ta upp produktionen av klassiska ljusstaken Liljan.

IMG_1605

Mina egna gamla original från Ystad metall, så vackra!!

 .

Översta bilden; pressbild Skultuna.

Igår damp det ner ett pressmeddelande från Skultuna. En av nyheterna var att Skultuna tar upp klassiska ljusstaken Liljan av Ivar Ålenius Björk till produktion igen. Tidigare producerades ljusstaken av Ystad metall, och jag  har två st i mässing och en i silver av de gamla orginalen, och jag älskar dem. Ska bli spännande att se hur det blir och om det blir en storsäljare, jag tippar på det!

/Anna

 

 

 1. Lotta skriver:

  Hejsan! Jag har en sådan ljusstake och jag undrar vad det ska så under? :)
  Kramar

  1. Under min i silver står det överst LÅB, sedan Ystad Metall, Sweden och underst i liiiiiten text prima nysilver :) Och under dem i mässing står LÅB, Ystad Metall och made in Sweden :) Kramar

 2. Maria skriver:

  Ja, man får ”trösta” sig med det! (Verkligen I-landsproblem…) Glömde fråga i min förra kommentar, den lilla marmorplattan du hade fått från en granne i ett tidigare inlägg, vet du var ifrån de köpt den? Är i val och kval att byta ut vår bänkskiva till liknade, men det är så himla svårt att hitta perfekt ton. Den såg 10/10 ut :-)

  1. Det var gammal marmor som suttit hos grannen som de rivit ut och skulle kasta.. så inget de köpt nu som jag kan tipsa om, tyvärr :( Hoppas du finner nått passande!! :)

 3. Maria skriver:

  Åh, blandade känslor för detta!! Jag har själv Ystads och de är ju populära som de är… Men när de börjar nyproduceras kommer de garanterat bli en storsäljare och finnas i långt många fler hem (vart o vartannat)…

  1. Ja så sett kan det ju lätt bli uttjatat som många saker blir, men då tänker jag att jag hade mina långt innan dess :)

 4. Johanna skriver:

  Åh vad roligt, jag har suktat så efter de fina bilderna på dina så de där ska jag hålla ögonen öppna efter! Kram

 5. Bindi skriver:

  De er super fine. Ønsker mig dem i sølv:-))
  Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..