Om rummet själv får bestämma.

Photo: Jessica Silversaga

 

I helgen som var började jag och Simon att renovera väggen där de gamla garderoberna har suttit. Ni som tittade på Äntligen Hemma kunde se hur det såg innan garderoberna försvann och även putsväggen som dök upp bakom. Det såg bra ut på tv och så, men att sova mot en putsvägg som föll ned och grusade sängen och gjorde oss båda allergiska kändes ju inte så bra. Så helgen började vi fixa. Att bredspackla tar verkligen tid. Vi är inne på lager tre nu och vi kommer nog behöva ett till två lager till. Jag har funderat mycket på vilken färg väggen ska ha när jag målar om, och har tänkt på de fina listerna som dök upp bakom garderoberna. Jag tror att det är originalfärgen på listerna från när huset byggdes 1912. Kortsidan ljusgul och långsidan mjukt mintgrön. Himla fint.

Photo: Jessica Silversaga

Bor i en byggarbetsplats just nu, och alla kläder nedpackade i klädkartonger.

Photo: Jessica Silversaga

Vi hittade också bitar av den nedersta tapeten. Abstrakt med mönster och små blommor i mintgrönt och gräddvitt/gult. Precis i samma färgskalor som golvlisterna. Undrar hur gamla tapeterna är? Funderar på att måla väggarna ljusgula eller ljusgröna. Samt låta listerna få sin ursprungliga färg. Lite som det såg ut när det begav sig sisådär hundra år sedan. Om rummet själv får bestämma.

Translation:
Spent the weekend doing this!

  1. Tycker det låter som en bra idé om betongväggen inte fungerade! Det ska ju gå att använda också och inte bara se fint ut på tv 🙂

    modemanifest.blogspot.com

  2. Synd att det såg bra ut på teve men inte blev lika bra att leva i. Undrar hur ofta det blir så egentligen…

  3. Så himla synd att ni var tvungna att fixa till det! Tanken bak var säkert god, men är inte alltid det funkar i det vanliga praktiska livet. Försökte streama programmet men funkar inte i Norge tydligen… Var så nyfiken på hur det blev, men fick ju se några bilder på Elsas blogg. Ska bli kul att se det färdiga resultatet med orginalfärger!!

  4. Emilia skriver:

    men usch. hoppas ni får ersättning!

Comments are closed.

LOADING..