Det här med håret.

Jag har ungefär varannat år någon slags hårkris. Just nu går jag igenom en sån. Jag överväger att klippa en lång lugg och ha vågigt hår á la Deschanel. Eller att spara ut luggen och kunna forma vågor. Som luggen är nu är den nämligen omöjlig. Någon slags mellanlängd över ögonen. På tok för lång för att forma som en lugg och för kort för att kunna rulla upp med pin curls och göra snygga vågor av. Har varit nära att sätta saxen i luggen ungefär tusen gånger, men avvaktar lite. Vet hur många år det tar att få den att växa ut.

Såhär såg det ut när jag hade brunt hår och lugg för fyra år sedan. Saknar ju aldrig mitt bruna hår, förutom när jag tittar på de här bilderna.

Ett sätt att variera sig mot pin curls är i alla fall att använda läggningsspolar i skum. De här är nya och kommer från Sivletto i Stockholm. En bunt i normalstorlek kostar en hundring och håller förhoppningsvis ett tag. De är ganska sköna att sova på. Eller ja, det funkar i alla fall.

Resultatet blir lite mjukare och fylligare lockar än pin curls. Med lite träning är det nog lättare att forma snygga 40-tals vågor med.

Translation:
Just thinking about my hair and wondering if I should get a Deschanel bang for the fall.

 1. Emma skriver:

  Åh, kör lugg! Det är så fint, hade jag nog tjockt hår skulle jag också ha det. Klipper jag lugg blir det bara några fåniga fjun som vimsar fram och tillbaka.
  Får jag fråga en sak, hur tjocka är dina skumrullar i diameter? Har tänkt köpa och dina lockar var ju alldeles lagom stora och jättefina!
  Kram!

  1. Hej Emma! Mina skumrullar från Sivletto är den näst minsta storleken och cirka tre-fyra centimeter i diameter. Hoppas du hittar några bra rullar. Kram!

 2. Synne skriver:

  Min pannelugg er også litt for lang akkurat nå, men jeg har ikke råd til å gå til frisøren, så jeg gjør mitt beste med spenner… Man blir i hvert fall tvunget til å være litt kreativ, haha. Du er forresten nydelig på disse bildene!

 3. Emilia skriver:

  Så sjukt söt med lugg ju! Kör på det. 🙂

 4. Anna skriver:

  Åh bryderier bryderier, jag är i precis samma sits! Har ju egentligen en jäkligt bobbig bob, typ amelie-style men nu har jag inte klippt mig sedan i april så den har växt ut och är på tok för lång – luggen är omöjlig. Hänger i ögonen hela jäkla tiden om jag inte sätter bak den med hårnålar men det blir jättefult då den inte är tillräckligt lång för att göra något tjusigt av. Blä. För fattig för att klippa mig, för darrhänt för att klippa luggen själv. haha!

Comments are closed.

LOADING..