Jag skulle vakna mitt i natten och gå upp och ta en långpromenad. Jag skulle låta blicken möta andra ögon i en främmande stad.

 

En lördag bestämde sig jag och Carrå för att hänga lite, så vi åkte iväg på mini-loppis-tripp. Ville visa henne mina favoritställen söder om stan. Vi började i Årsta på Årstas Prylbod som drivs av en av de sötare personerna i stan. Här finns det alltid bra priser och nya saker att titta på.

Ville egentligen köpa den här blommiga klänningen för en hundralapp, men har så totalt köpstopp just nu. Eller i alla fall på söta blommiga sommarklänningar. Men snälla någon, åk och ta hand om den här?

Sedan fick vi lite brått till nästa stopp, så vi köpte med oss fika och fikade på bussen. Vaniljhjärtan och dammsugare. Rekommenderas varmt! Efter en busstur och en tunnelbanestation landade vi i Skanstull och Återvinnarna. Här finns tre avdelningar med prylar.

Längst ned finns kläder och här hängde vi en stund. Jag hade flätor i håret och tråkig hängande lugg. Nu är den i ett sånt här mellanläge som kräver att jag antingen klipper den och gör en riktig Zooey Deschanel-lugg eller så sparar jag ut den lång och kan göra vågor med den. Vet inte, vet någon?

Jag hittade fem mintblåa Rosmarin-assietter från Rörstrand för en tjuga styck. De fick följa med hem. Funderade med att matcha med dessa blommiga koppar, men tänkte att jag kanske ville skaffa fram originalkopparna istället. Älskar ju blommigt gammalt porslin, men har redan alldeles för mycket.

Efter vår shoppingtur bestämde vi oss för att promenera Årstaviken i solen. Mina gamla kvarter, typ. Tänk att jag har bott här till alldeles nyligen, och ändå känns det som ett helt annat liv.

Vi stannade för att fota i skogen. Och plocka blåbär.

Min vackra vän Carrå.

Mycket bra lördag!

Translation:
Last weekend Carrå and I went for some thrift shopping in the autumn sun.

 1. Klipp, klipp! Du passar så bra i lugg 🙂

  modemanifest.blogspot.com

 2. Alfrida skriver:

  Jag kan nog ta på mig att rädda klänningen!

 3. Rebecca skriver:

  Åh så vacker Carrå är.

 4. Carrå skriver:

  Du är bäst min fina vän! Så glad att jag har dig!

 5. Jag tycker Zooey-lugg! Det var med tvivel i benen jag gick till frisören och klippte av luggen. Nu är det tre år sedan och jag har inte ångrat mig en sekund! Så himla användbart, eftersom det blir en frisyr även när håret är uppsatt. Och så fint med rött hår i lugg, önskar jag kunde ha det!

Comments are closed.

LOADING..