På menyn: laxpaj.

Häromdagen blev jag sugen på laxpaj. Sagt och gjort så tog jag vad jag hade i kylskåpet. Det blev gravad lax, bladspenat, lite gräslök som var kvar från midsommarhelgen, samt avokado.

Gjorde ett pajskal på smör, vetemjöl och vatten. Förgräddade i ugnen.

I med lax, gräslök och bladspenat.

En äggstanning med fyra ägg, grädde och mjölk. I med riven lagrad ost.

Skiva avokado och lägg ovanpå.

Lite behind the scenes-bilder.

Voila! Färdig laxpaj.

Här är receptet jag använde. Nästa gång ska jag testa att utesluta vetemjöl helt och ersätta med något annat. Någon som har ett bra recept på pajskal utan vetemjöl?

Translation:
Yesterday I made salmon pie!

 1. Ser smarrigt ut! Jag har aldrig vågat göra paj själv men jag borde nog göra det, ser ändå ganska enkelt ut 🙂

 2. Du kan testa glutenfritt! Finns glutenfria mixer i alla matvarukedjor. Som glutenintolerant blir man oerhört glad, när man någon gång blir bjuden på något man kan äta. Alla andra kan ju äta det också förstås:) Kör mest själv med Lågproteinmixen men det finns flera.

 3. jag brukar bara ta dinkelmjöl eller rågmjöl eller valfritt grövre mjöl och blanda i sesamfrön eller solrosfrön istället för vetemjöl. blir både godare och mer mättande 🙂

 4. Ser att man kan använda nötmjöl och kokosmjöl också. Annars hittade jag det här receptet med glutenfri mix blandat med havregryn: (Använder jag även havremjöl ibland till allt möjligt bak. Man kan nog blanda ganska friskt och få fram sin egen speciella deg:) Pajdeg:
  125 g smält mjölkfritt margarin
  1dl socker
  1 dl rena havregryn från t ex Provena
  2-2 1/2 dl ljus mjölmix. Jag blandade Schärs mix C och Sempers Fin mix.
  1 tsk kanel

Comments are closed.

LOADING..