Fröken Trio provar Arlas nya mjukglass.

I tisdags flyttade jag ner mina sista saker i ett förråd. Hade flyttat allting själv så långt, men behövde hjälp att få ned två större saker. Vad gör man då? Ställer till med glassfest såklart och bjuder över två lediga vänner. Tanken var att prova Arlas nya mjukglass och smakerna jordgubb och choklad. Jag hade förberett med att smälta mörk mintchoklad över strutar som jag sedan ställde in i kylen. Mjukglassen behöver man som sagt ingen glassmaskin för, man bara vispar den i en bunke och ställer in i frysen 2,5-3,5 timme. Den blir ju lösare och snabbare rinnig ju kortare tid man har den inne, så Arla rekommenderar 3,5 timme.

Först på plats var den här vackra damen. Carrå.

Sedan satte glasskalaset igång. Konsten att fota mjukglass som smälter väldigt snabbt. ”Körsbäret glider” var en stående fras. Elsa som ni har sett en del i bloggen tidigare var också med.

Jordgubbsglass i bunke och körsbär på fat.

Fröknarna gillade jordgubbssmaken bäst.
Jag har även testat vanilj tidigare och tycker att den är god. Tycker resultatet blev bäst om glassen smaksattes med krossat godis, strössel, sås, bär eller liknande. Den blir något tam i smaken alldeles ensam. Till vårt glasskalas varvade jag jordgubbs- och chokladglass i strutarna, som jag några timmar innan hade garnerat med smält mörk mintchoklad. Hade även velat göra en chokladsås till. Toppade gjorde vi med vackra körsbär.

Puss från oss! Fin utflyttar-glassfest!

Translation:
The last night in my old apartment was an ice cream-moving out-party. Carrå and Elsa was with me and we ate chocolate and strawberry ice cream with cherries and celebrated ”out with the old in with the new”.

  1. Härligt initiativ att ha glassfest i samband med flytt! Ska jag komma ihåg nästa gång jag flyttar 🙂

    modemanifest.blogspot.com

Comments are closed.

LOADING..