En variant, två frisyrer.

Med ett smutsigt hår och lite tid styrde jag upp häromdagen med två, för mig, helt nya frisyrer. Jag utgick med en stor snurra i luggen som bas. Delade av hår från sidan (samt luggen, min är i ögonbrynshöjd), tuperade, formade till en pin curl med två fingrar som jag rullade mot pannan och sedan lade nedåt och fäste med hårnålar.

Och så en vanlig låg hästsvans på sidan till det. Supersnabbt när man fått koll på’t!

Tada!

Sedan provade jag ett alternativ som är lite elegantare och som jag sedan hade under kvällens festligheter. Jag tog hästsvansen, tuperade och formade den som en ögla, vek in topparna och skapade en ganska rund knut. Här kan det krävas några försök för att få en fin rund knut, om man inte har en hair bun (det hade inte jag).

Fäste med hårnålar, lite hårspray och ja. Klart!

Värt att notera är att en sån här frisyr aldrig skulle funka på mitt mjuka hår om det precis är nytvättat. Det krävs att jag har en utkammade vågiga pin curls och gärna ett fyra-dagars-otvättat-hår för att det ska få strukturen som krävs. Perfekt när man vill omvända en dålig hårdag till en bra med andra ord!

Translation:
Two vintage inspired hair styles I tried earlier this week when I was having a bad hair day. The big pin curl in the front is quite fun and when you get the hang of it, it doesn’t take so much time to put together.

LOADING..