Filminspelning Gentlemen & Gangsters I.

Så kom måndagen och det var dags för min statist-roll i filmen Gentlemen & Gangsters. Jag var väldigt pirrig och förväntansfull och hade blivit tillsagd att komma till samlingsplatsen osminkad. Så, dagens första bild kommer från sovrummet. Trött men glad. Med håret lagt som pincurls och sedan utkammat på morgonkvisten.

Jag blev ombedd att ta med två ombyten och packade ner fyra, för säkerhets skull. Min gamla hattväska fick agera väska under dagen. Här ligger två 50-tals blusar överst.

En sista bild innan jag åkte för att dokumentera dagen till fullo, hejdå.

Kommer fram till kontoret som är inhyrt speciellt under denna filminspelning för att hela kostymförrådet, alla stylister och medarbetare ska få plats. Möts av 40 män som tittar på mig i samlingsrummet ”Idag är det bara du och en massa män här”, säger casting-assistenten. Inte helt fel, tänkte jag.

Efter att jag hade blivit stylad och fått mitt hår lagt gick jag på upptäcktsfärd med min kamera.

Temat var dagens inspelning var en gammal vapenfabrik, mekaniker och en tidningsredaktion. Men mest hårt arbetande 40-tals män. Därav ett stort utbud av arbetskläder och gamla smutsiga kängor.

Hittade min plats i kostymförrådet och fingrade på lite kappor.

Sedan tillbaks till väntrummet där tiden fick fördrivas en stund. Då är det roligt att man kan fotografera under tiden, så flyger liksom klockan fram.

Råkade på Krister. Den här grabben får ett helt eget inlägg i bloggen, var så säker på det.

En bunt av oss gick ut och hängde lite i solen. Och var lite coola.

Tre våningar upp hade de flesta vid det här laget blivit stylade och fått sina kläder.

Jag myntade uttrycket ”smuts på burk” vilket var precis vad de flesta av statisterna fick vid det här laget.

Mattias.

Det blev upprop och alla fick bunta ihop sig till sina gäng. Vapenfabriken för sig, mekaniker för sig. Och så tidningsredaktionen, som skulle åka i en egen bil.

Resten av bilderna kommer i en del två!

Translation:
Backstage photos part I from when I participated in the movie Gentlemen & Gangsters. One of the best days of my life! All the men were so handsome, since they were styled into the 1940’s.

 1. JannE skriver:

  Kul att hitta denna sidan och känna igen några som var med i lördags då även jag var statist i filmen, jag känner igen lokalen där vi väntade på busen och blev sminkade 😀

 2. Vilka härliga bilder! Jag kom precis in på din blogg, faktiskt när jag sökte på ”Gentlemen & Gangsters” eftersom även jag har varit med som statist i den kommande filmen! Så kul att du har tagit lite bilder och även om jag var med vid ett annat tillfälle känner jag ju igen de långa raderna av fina kläder och stämningen som infann sig när alla hade bytt om från sina vanliga kläder till, i mitt fall, klänningar, gubbyxor och kostymer från 60-talet! En riktigt rolig upplevelse! Fin blogg du har förresten som jag nog inte skulle kommit in på om vi inte delat denna erfarenhet. Jag ska absolut fortsätta läsa den! Kram Michaela

 3. Men åh så spännande! 😀 Ser fram emot när detta går på tv 🙂

  modemanifest.blogspot.com

 4. Synne skriver:

  Så interessant å se! Det er ikke helt feil med så mange kjekke menn i vintage-klær, nei… Gleder meg til neste del!

 5. Nora skriver:

  This is sooo cool! And yes all the men look unbelievably good looking – must try to get boyfriend into vintage!

Comments are closed.

LOADING..