Hej, mitt namn är Silversaga och jag arbetar på Röda Hjärtat. Min specialitet är att bota brustna hjärtan.

Igår var jag på Fräulein Fraukes temakväll Berliner Nacht – Kalla kriget. Jag var en sjuksköterska från 40-talet med en specialitet på själsliga problem. Någonting som jag tycker vi generellt är rätt dåliga på att plåstra om! Under kvällen fick jag några patienter med typisk smärta i bröstkorgen – hjärtesorg. Det är svårbehandlat men jag hoppas kunna göra stora framsteg inom detta område.

Jag hade tur att få ta en paus från mitt arbete under ganska många stunder under kvällen och dansade tre rejäla pass med en officer. Han hade en fantastisk uniform och tvinnad mustasch. Träffade även en man som var en dubbelgångare till Don Draper. Med hatt och käpp. Så kan det gå, så kan det gå. En kväll i 1940-talets kalla krig.

Mer bilder med min sjuksköterskeuniform kommer imorgon, med en annan spännande nyhet!
Hoppas verkligen att ni kikar in då!

Translation:
Yesterday I went to a costume party called Berliner Nacht – Cold War. I was a 1940’s nurse with a specialty in broken hearts. During the evening, I received some patients with typical chest pains – suffering from a broken heart. It is difficult to treat, but I hope to make significant progress in this area. One of them was actually Don Draper.

I will show you more photographs tomorrow and also let you know some other exciting news! Hope to see you then!

 1. Kan ju inte påstå att det var en komplimang, tycker mest det är trist när folk inte har koll på historia.

  1. Kära Amanda! Man måste inte ta sig själv på så stort allvar hela tiden. Jag vet att det här inte är autentiskt 40-tal, men det handlade om en maskerad och att ha roligt! Väldigt trist med din negativa kommentar. Sprid lite kärlek på nätet istället!

   1. Hörni, historiebakläxa för er båda två! 🙂

    Kalla kriget betecknar perioden från andra världskrigets slut till kommunismens fall 1989-1990. Andra världskriget slutade som bekant 1945. Så krasst sett…1945-1949 kunde man ju vara 40-talssjuksköterska under kalla kriget.

    Även om själva begreppet väl myntades senare än så.

    För övrigt tänker jag mig att en hjärtesorgssjuksöterska borde ha behövts väldigt mycket efter ett stort krig. Puss.

 2. Oj, spännande med en 40-talssjuksköterska under kalla kriget, det var något nytt!

 3. Åh så magiskt.

 4. Låter som en mycket spännande kväll, hoppas på fler bilder! 🙂

  1. Kika in imorgon! Då kommer bilder på hela min outfit från hatt till skor.. Bilder på officern blir nog svårt att få fram. Eller Don Draper. Men vem vet, vi kanske ses igen och då ska jag ha kameran redo!

 5. Du var så fin så! Och Don Draper var snyggast på hela kvällen 😉

  1. Tack sockertopp! Du var som en dröm!

Comments are closed.

LOADING..