Chokladmacaronsen, rosorna och blåbärspennkjolen.

Fredagen var väldigt fin för då klev jag upp tidigt och satt hela morgonen och sydde medan regnet snattrade mot fönstret. Den här gången på en ny pennkjol i ull som är vinröd med lite blåbär och bestämt gick bättre i att sy i än den förra med för tjockt tyg. Sedan kom den här donnan förbi i världens tjusigaste kavaj!

Jag städade bort trådbitar, symaskin och tyg. Och så bakade vi chokladmacarons och drack Pommac medan regnet öste ner. Det var prick en vecka sedan vi träffades för första gången och nu satt vi i mitt kök och bakade kakor och pratade om allt och ingenting. Lustigt och underbart på samma gång.
De fina rosa rosorna från min man fick pryda bordet. Och brickan jag fyndade för 50 kronor förra veckan.

Voila! Chokladmacarons. Allt är som vanligt förutom att florsockret har bytts ut mot chokladflorsocker.

Plus den hemliga ingrediensen som skulle bli till fyllning, nöt-créme! Vi satt barnsligt förtjusta framför ugnen på varsin kudde mellan de små bakverken antingen sprack eller reste på sig snyggt.

Och så här blev slutresultatet, totalt 20 stycken chokladmacarons med hasselnötsfyllning. Karoline tog de trasiga i en randig papperspåse och mötte upp sin man på stan för att shoppa skor. Himla bra grej det där, fina vänner och macarons en regnig fredag!

Translation:
On Friday I meet my new friend Karoline and while the rain was poring at the windows we made chocolate macaroons with hazelnut filling!

 1. Anna skriver:

  SNÄLLA lägg upp recept? Vill hemskt gärna baka det här.

 2. That looks like such a wonderful time spent…I’ve never had macarons, I must make some and try 🙂 x

 3. Linnéa skriver:

  Fina macarons! Det är inte lätt att baka såna.

 4. Linda skriver:

  perfekt fredag ju! macaronsen blev superfina.

 5. EM skriver:

  Så läckra de ser ut. Mums!

Comments are closed.

LOADING..