Interview with Mary-Kate & Ashley Olsen


Photo: T&T Studio

Damernas Värld var en av få tidningar som förra veckan fick möjlighet att intervjua 27-åriga Mary-Kate och Ashley Olsen. I torsdags besökte de Stockholm i samband med att butikskedjan Bik Bok lanserade första kollektionen av tre som Mary-Kate och Ashley designat. Jag fick spendera fem glada minuter med de inspirerande tvillingsystrarna som numera jobbar heltid som designers och ligger bakom bland annat prisbelönta The Row.

Intervjun höll till på Ett Hem i Stockholm och det underbara hotellet blev snabbt en favorit hos tjejerna som påstod att det var ett av de bästa de någonsin checkat in på. Jag anlände tjugo minuter för tidigt i vippig kjol, fjäderjacka och Valentino-sandaletter. Dagen till ära hade jag även smyckat handen med min favoritring från Elizabeth & James som de designat för många år sedan.

Blev lite starstruck när systrarna nyfiket tittade mot mig då jag gick mot matbordet nedanför en vacker trappa där de satt och väntade. Vi hälsade och de var supergulliga, glada och ja, väldigt petite. Mina ögon drogs mot de bästa ögonbrynen på denna planet typ? (sådär härligt buskiga!) Hursom. Jag ställde fram två mobiltelefoner för att spela in konversationen. Ville ju absolut inte riskera tekniskt strul, haha! Öppnade sedan upp min svarta favorit-anteckningsbok där alla frågor stod nedskrivna och så satte vi igång:

När började ni samarbetet och varför tillsammans med just Bik Bok?
– Det har tagit ett och ett halvt år att genomföra projektet. Bik Bok kontaktade oss. Vi gör ju inte den här typen av samarbeten särskilt ofta då vi jobbar väldigt mycket hela tiden, men det kändes som att det de var ute efter och vad vi tyckte att vi kunde erbjuda passade väldigt bra ihop och så…  (MK)
– …ja så de ville att vi skulle erbjuda en högkvalitativ produkt till ett bra pris. När vi började förstå Bik Bok:s kunder och skandinaviska tjejens klädstil kändes det som en självklarhet att genomföra samarbetet. Vi är väldigt nöjda med hur resultatet blev! (A)

Jag, Mary-Kate och Ashley (tjuv)kikar igenom lookbooken för kollektion nummer två som kommer ut i slutet på oktober. Jag ber dem lista sina favoriter. Jag antecknar till intervjun jag ska sätta ihop för Hett Nu-sidan i Damernas Värld nr 11. Mary-Kate frågar mig vad jag har för favorit och jag bläddrar fram ett set de gjort i i guld-brokad som består av en kappa och en kjol.

Var det ni som stylade lookbooken?
– Ja, och vi plåtade den i New York. (MK)

Det verkar som att ni var väldigt involverade i processen?
–  Jo, vi har varit väldigt delaktiga och jag tycker att idén vi hade från början stämmer väldigt bra överens med slutresultatet. Bilderna och stylingen sammanför de olika kollektionerna. Vi har gärna mycket kontroll vilket också var en anledning till att vi klickade med Bik Bok som ville att vi skulle vara aktiva i designprocessen. (A) 
 

Beskriva er personliga stil med tre ord?
– Komfort. Galen. Under ständig utveckling. (MK)
– Klassisk. Eklektisk. Under ständig utveckling. (A)

Favoritbutik i New York?
– ….åh jag vet inte…(MK)
– Jag vet min!! Manolo Blahnik, så enkelt ställe att gå till, hittar alltid något! (A)

Mary-Kate ser fortfarande fundersam ut och jag nämner att jag träffade på Ashley på Barneys i New York förra sommaren. Ashley frågar om det var på bottenvåningen. Jag svarar ja och hon ser ut att försöka minnas, haha.

Vem är er favoritdesigner?
– Miuccia Prada är definitivt en stor inspiration. Jag har alltid älskat Gaultier… (MK)
– Jag älskar Lacroix! (A) Mary-Kate instämmer. 

Vad är ert bästa stylingtips?
– Var bekväm med det du har på dig, för att det är då du kommer att vara mest självsäker. (A) Mary-Kate instämmer. 

De frågar om jag kommer på kollektionssläppet som äger rum samma kväll och jag svarar glatt att jag självklart ska dit. Efter några ”nice to meet you” och ”see you later” tackar jag och lämnar dem med det senaste numret av Damernas Värld (förstås). Min favorit från kollektionen som kom ut förra veckan är orm-ringen med vackra gröna stenar i. 

Lagom glad på Ett Hem där intervjun ägde rum. Åh vad jag också vill checka in på detta hotell! Magiskt!!!


De pratade lite mer om samarbetet och kollektionerna för pressen under kvällen på Bik Bok i Gallerian i Stockholm.  

Damernas Värld was one of few magazines that got the chance to interview 27 year old Mary-Kate and Ashely Olsen last week. The sisters arrived in Stockholm on Thursday because of the launch of the first (there will be three in total this fall) collection they designed for Bik Bok. I got to spend five happy minutes with the inspiring twins who have become successful designers. In 2012, the CFDA awarded The Row’s designers and founders the Womenswear Designer of the Year. 

The interview took place at the beautiful hotel Ett Hem in Stockholm. The girls loved it and said it’s one of the best they’ve ever stayed at. I arrived twenty minutes too early. My outfit consisted of an A-shaped skirt, a black feather jacket and my Valentino studded sandals. I was also wearing my favorite ring from Elizabeth & James that the Olsens designed a few years ago.

Got kinda starstruck when noticing how they were looking my direction on my way down the white stairs towards the dinner table they were waiting at. We said hi and they were super sweet, happy and yes, very petite. My eyes were drawn to their amazing eyebrows, perfection! Anyways. I put two phones in between us to record the conversation. Absolutely didnt want to risk any technical issues, lol! Then I opened up my black favorite notebook where all the questions were listed and we begun:

When did you start this collaboration and why with Bik Bok?
– This has been a year and a half project. They approacehed us. We don’t do these collaborations that often because we have so much work but I think what they were looking for and what we thought we could offer was very much in line, and so… (MK)
– …they wanted to really offer kinda of a higher more elevated product, price point… And then, when we started to understand the Bik Bok costumer it felt like a very easy match. We’re really pleased with the way the clothes came out. (A)

Me, Mary-Kate and Ashley go through the lookbook for the second collection that comes out at the end of october. I ask them to list their favorites and take notes for the interview I’m writing for a page in Damernas Värld’s september issue. Mary-Kate asks me what my favorite is and I point a golden coat and skirt.

Did you style the lookbook?
– Yeah, we did it in New York. (MK)

It seems like you were very involved in the process?
– Yes very involved, and I think from the beginning to the end , the idea that of what we wanted it to be and what it became is exactly the same. The photos and the styling brought the collections together. (A)

How would you describe your personal style in 3 words?
– Comfort. Crazy. Evolving. (MK)
– Classic. Eclectic. Evolving. (A)

Favorite shop in New York?
– …oh, I don’t know…. (MK)
– I know mine!! Manolo Blahnik, it’s such an easy place to go. I always find something! (A)

Mary-Kate still looks like she is trying to come up with an answer and I mention that I met Ashely at Barneys in New York last summer. Ashley asks me if it was on the ground floor. I say yes and she seems to struggle remembering, lol. 

Who is your favorite designer?
– Miuccia Prada is definitely an inspiration and always loved Gaultier… (MK)
– I love Lacroix.. (A) (Mary-Kate agrees) 

What’s your best styling advice? 

– Be comfortable in what you’re wearing, because then you’re gonna be the most confident. (A) Mary-Kate agrees. 

They ask me if I’m going to the launch event that takes place on the same evening which of course I am. After some ”nice to meet you”s and ”see you later”s I thank them for their time and leave them with the latest issue of Damernas Värld. My favorite from the collection that came out last week is the snake ring with beautiful green stones in them.  

LOADING..