the 24 hour DIY dress


Den här klänningen pysslade jag och min mamma ihop på mindre än 24 timmar. Jag hade på mig den på Årets Chicaste 2011. Ca ett dygn innan galan, då jag upptäckt att ingenting på stan eller online var fint nog, köpte jag tyg i en liten butik på Drottninggatan. Vi kämpade halva natten, men utan att hinna färdigt. Silvertejp blev räddningen! Överdelen kom från en klänning jag hittat på Bikbok och klippt sönder innan den tejpades fast på kroppen. Kjolarna hann vi sy ihop, men även dessa fick jag tejpa fast i midjan för att kunna få på mig sidenbandet (som för övrigt Naim Josefi sytt ihop året innan). Minne för livet, tror mamma fortfarande hatar mig för all stress jag orsakade… ♥ : )

This dress is a DIY. I bought the fabrics about 24 hours before the CHIC gala I was going to (2011) and  worked on it with my mom all night. It was such a mission impossible and the dress was litteray ready for the pink carpet seconds before the awards. I had to use duct tape at the end because of lack of skills and time, lol! I didnt even know what it looked like before a few hours later, after looking in every mirror I could possibly find during the night. I am so happy it turned out like this, and now I have once again experienced that nothing is impossible. All you need is to believe its gonna work out…♥ : )

LOADING..