Skräddarsydd hudvård blir allt populärare, men fler väljer att verkligen anpassa sin hudvård efter sina unika behov. Kicki skrev om trenden senast igår.

Codage Paris är ett av de märkena som är inriktade på skräddarsydd hudvård. På deras hemsida kan du svara på frågor om dig och din hud, för att sedan få fram ett resultat med de olika komponenter i olika skalor (1-3) som ska ge din hud vad den behöver.

Koderna är förkortningar i deras system. T ex. kan vi se här under att min hud behöver fukt framför allt (Hy3 = maximal fukt). Du kan klicka på alla de olika koderna för att se vad de står står för. Du kan till och med skriva ut ditt egna ”recept”.

codage paris skräddarsydd hudvård

Vad man sedan kan göra med detta är att antingen handla produkter som redan finns i Codage Paris sortiment, eller så sätts alla dessa aktiva ingredienser ihop till ett alldeles unikt serum, med dina initialer på. Detta är förstås hutlöst dyrt, 245 respektive 107 euro… Men hade jag skitit pengar hade jag absolut testat!

Codage har också övriga hudvårdsprodukter som bl a. micellärt vatten, dag- & nattkräm, ansiktsmasker och även hela hudvårdskit.

codage paris skräddarsydd hudvård


För någon  vecka sedan fick jag hem två av de redan existerande serumen från Codage Paris för test. Nummer 01 och 03. När jag öppnade förpackningarna var jag förvånad över hur små behållarna var, men man kan tydligen köpa dem om 10ml eller 30ml.

codage paris skräddarsydd hudvård
Codage Serum N°1 – Intense Moisturizing, 295/655 SEK

Intense Moisturizing är precis vad det låter som, en sammansättning av  bl a. hyaluronsyra, peptider från antarktisk lera och aminosyra från kokos för att vårda och mjukgöra torr och uttorkad hy.

Detta serum är det som mest stämmer in på mitt resultat ovan. Maximal fukt tillsammans med ingredienser som lugnar och tillför antioxidanter. Och om detta är så bra som jag läst att det ska vara så kommer denna tillsammans med mitt nya Estée Lauder-serum rädda mig i vinter!

codage paris skräddarsydd hudvård
Codage Serum N°3 – Radiance & Energy, 335/750 SEK

Radiance & Energy är ett serum med kraftfull formula utvecklad som en detox och vitaliserande kur för energifattig och glanslös hy. Detta serum innehåller bl a. Vitamin A, C och E, kustbaldersbrå, algextrakt, zink och magnesium.

Detta serum är alltså till för att ge huden mycket energi och lyster med hjälp av fukt, antioxidanter och aktiva ingredienser som hjälper till att skynda på den naturliga cellproduktionen. Den här produkten innehåller också Cyclopentasiloxane som är en cyklisk silikon, dock ganska långt ned i INCI-listan. Men ändå. Tråkigt.


Vill du spana in Codage Paris övriga serum och produkter kan du göra det på eleven.se eller codageparis.com.

Har du testat något från Codage? Vad tycker du?

.

produktprover

LOADING..