Detta är ett hack som jag har sett i flera omgångar på nätet, men senast var det inne hos min älskade Vintertroll och jag är bara tvungen att dela med mig av detta!

beauty hack foundation nose näsan

Ibland räcker det inte med Baking-metoden och då har jag använt mig av  den här metoden de gånger när jag vet att jag inte kan bättra på sminket. Då jag har väldigt fet T-Zon så är detta min räddare i nöden!

Hur du får din foundation att stanna kvar på näsan

1. Jag applicerar först min ansiktsprimer som vanligt i hela ansiktet, förutom på näsan.

beauty hack foundation nose näsan
2. Sedan är trixet att applicera ögonprimer på näsan. Detta gör då att din bas fäster bättre. If you don’t believe me.. try it!

beauty hack foundation nose näsan
3. Sedan applicerar jag foundation och concealer som vanligt i övriga ansiktet och tunna lager (OBS viktigt!) på näsan.

beauty hack foundation nose näsan
4. Efter puder, contouring osv. sätter jag allt med ett setting spray med nedmattande egenskaper för att det ska hålla extra länge.

beauty hack foundation nose näsan
Jag rekommenderar denna metod om du har oljig hy eller om du allmänt har problem med att sminket på näsan försvinner.

Har du testat detta? Eller kommer du testa?

 1. Snyggt! Jag har också sett det här tipset hos flera Youtubers, jag måste testa men har inte känt mig nå dragen till att sminka mig på senaste tiden.. men nästa gång som det är dags ska jag testa. Oljig T-zon men torr näsa så de ser aldrig bra ut på min näsa.. mer som om den håller på att skapa en egen look. En av de som testade det här tricket på YT fick så mkt skit när hon konstaterade att det inte funkade på just hennes hy. Då var hon ”tvungen” att lägga upp en ny där hon använde det med mac paintpot och en flytande foundation för att folk åter igen skulle få se att de inte funkade på just henne.. folk är så elaka på internet. Ursäkta om jag bara babblar på.. tycker det är strongt att orka hålla på med att möta människor på det här sättet :) Det ska iallafall bli intressant att testa det här, och se om de funkar på mig och min krackelerade näsa. Kram!!

 2. Äntligen har jag kanske en anledning att använda slut på en ögonprimer jag inte gillar (den gör det den ska man är för rinnig och svår att jobba med kring ögonen). Har alltid haft problem med att både foundation, concealer och puder försvinner från näsan. Detta ska jag testa ?

  1. Molkan skriver:

   Ja men perfekt ju!

 3. Anna skriver:

  Men vilket smart tips, det ska jag absolut testa :) Jag är ofta torr på näsan och därför blir foundation kakig där. Tack! //Anna

 4. sandra skriver:

  Kommer definitivt testa detta. Har precis det där problemet! Bra tips :)

Comments are closed.

LOADING..