Tidigare i veckan fick jag hem lite nyheter från Emma S. Två handvårdsprodukter som ”innehåller naturliga oljor från nypon- och ängsros. Båda med doft av sandelträ.”

emma s. london lounge hand wash hand cream
Emma S. London Lounge Hand Wash, 129 SEK
Emma S. London Lounge Hand Cream, 149 SEK

Ja, jag har inte så mycket att säga om produkterna egentligen mer än att INCI-listan åter igen gjort mig besviken även om det är trevliga produkter som luktar gott. Sambon blev glad för handkrämen då hans sista precis tagit slut.

Nyponfröolja (Rosa Canina Fruit Oil) som man promotar produkterna med kommer som 5:e sista på listan. Efter lite googlande hittar jag att ”Ängsros” förmodligen är samma växt som nypon… Orkar inte ens forska mer i saken. Produkterna innehåller i alla fall mest vatten, olika konserveringsmedel, återfuktare och parfym, samt sånt som utgör produkternas egenskaper. Och varför jag tar upp detta är för att jag är så trött på företag som frontar sina produkter med ingredienser som knappt existerar.

.

produktprover

LOADING..