Så här kan det se ut behind the scenes hemma hos mig när jag fotar till bloggen, något jag lägger mycket tid och energi på. Inte alltid en dans på rosor. Missförstå mig rätt, jag gnäller inte – men ibland tror jag inte ni som inte beautybloggar förstår processen och hur mycket tid och energi man lägger ner. Även om det är bland det roligaste jag vet så är det väldigt tidskrävande.

life of a beauty blogger

 • Först packar jag upp produkterna jag fått hem. Och redan där bestämmer jag om det är något jag känner om jag vill skriva om eller inte. Sorterar en ja- och en nejhög.
  .
 • Läser igenom pressinformationen – om det finns någon. Annars får en Googla sig fram. Det finns vissa gånger jag packat upp produkter och inte ens fattat vad de är till för… Eller behövt Googla fram priser och köpinformation i en halvtimme.
  .
 • Sedan kommer fotograferingen. Vilken bakgrund vill jag ha? Svart, vit,  på min ljusbricka eller presentpappret som fanns med i paketet osv? Är kamerabatteriet laddat? Ljus och eventuell rekvisita ska rekas. Knäpper några bilder, är vitbalansen ok? Blir det skarpt?
  .
 • Fotar alla produkter i olika vinklar och experimenterar med kompositionen. Stängda förpackningar, öppna förpackningar. Ofta fotar jag många olika produkter samtidigt så det blir upp mot 200-500 bilder per gång. Bara fotograferingen tar ofta 2-3 timmar.
  .
 • Bilderna laddas in i datorn. Mitt minneskort är inte jättesnabbt så det tar en stund.
  .
 • Urvalsprocess. Jag kikar igenom alla bilder i 100% för att se vilka som blivit skarpa, markerar de som blivit bäst. Bilderna färgkorrigeras, vitbalanseras, slutskärps och förminskas till bloggen.
  .
 • Allt laddas upp i ett blogginlägg och sedan tar det ungefär 1-3 timmar beroende på vad det är jag ska skriva om. Länkar och all relevant information ska in.
  .
 • Till sist ska allt ses över, att bilderna har korrekt färgåtergivning och att bilderna kommer i en bra och varierande ordning samt korrekturläsa. Ibland får jag fixa till och göra om någon bild eller gå tillbaka och välja en annan som passar bättre. Checka informationen en gång till så jag inte fått något om bakfoten.

.

Var det ungefär som ni trodde?

 1. Sandra skriver:

  Faktiskt är svaret ja! Gör exakt likadant! Dock inte med roliga pressutskick tyvärr!

 2. Emilie skriver:

  Haha ja, exakt så! Vilket jäkla monsterjobb det är VARJE gång :p <3

 3. Hilde skriver:

  Haha ja, det är precis som jag trodde :D Vilket härligt inlägg, nu blev jag inspirerad till att göra ett eget inlägg av röran.

Comments are closed.

LOADING..