Innan jag åkte på semester fick jag hem ett paket från Emite Make Up, ett svenskt sminkmärke framtaget mot makeupartistens krav på pigmenthalt och long lasting effekt, perfekt för studioarbete och professionellt salongsbruk.

Jag blev först introducerad av produkterna via Mariart School of Makeup & Hair där jag blev sminkad av fina Jennifer när hon pluggade där, men också genom Glossybox.

emité make up
Vad jag blev extremt störd på när jag fick hem produkterna var de onödigt stora ytterförpackningarna. Kolla på ögonskuggorna… I en ytterförpackning som inte enes skyddar produkten och är 4 gånger så stor som den skulle behöva vara i ett hölje av plast. Mycket onödigt när märket ändå är ganska inriktat på omtanke och miljö i övrigt.

emité make up
Micronized Eye Shadow – LAUR & TULI, 170 SEK

Micronized Eye Shadow är en högpigmenterad ögonskugga som är helt fri från olja, nickel, parabener och parfym. Pigmentet är mikroniserat för att underlätta applicering och för att skapa ett jämt och fint resultat. Ett utmärkt val för linsbärare eller för de med känsliga ögon. Mikroniserings-processen gör även att ögonskuggan blir lättarbetad och motverkar kornigt resultat.

emité make up
emité make up
Micronized Pressed Powder – HAZE, 280 SEK

Micronized Pressed Powder är ett olje- och parfymfritt transparant pressat puder som ger en silkeslen och blankfri hy. Dess formula är mikroniserat vilket ger en extra mjuk känsla och ett naturligt resultat. Micronized Pressed Powder innehåller mineralen mica som reflekterar ljus, den ger vacker lyster samt har utslätande effekt, perfekt för att ge en lyxig känsla på makeupen.

emité make up
Correct & Conceal Wheel, 310 SEK

Correct & Conceal Wheel är en högpigmenterad concealer där en liten mängd räcker till för att dölja och färgkorrigera mörka ringar under ögonen, ytliga blodkärl, plitor samt andra missfärgningar. Correct & Conceal motverkar även torr hy, fina linjer samt rynkor.

Produkten är uppdelad i tre olika nyanser:

  • Orange, neutraliserar blå toner som t.ex mörka ringar under ögonen samt blemmor
  • Gul, neutraliserar röda partier såsom ytliga blodkärl runt näsvingar och ögonlock.
  • Beige, fungerar som utblandningsfärg samt highlight

emité make up
Correct & Conceal Wheel / LAUR / TULI / HAZE

emité make up
Ett par fina basprodukter med bra pigmentering. Concealerhjulet påminner mycket om både MUS Easy Cover All Mix och Viva La Diva 3 in 1 Concealer – alla har mycket tjock konsistens med likadana nyanser för att korrigera och jämna ut hudtonen. Ingen skiljer sig speciellt från den andra i mitt tycke.

Skuggorna är två jättefina nyanser och såna där bra ”att-börja-med” nyanser. Den beigea nyansen LAUR är perfekt att använda till både ögonlocket, i inre ögonvrån, under brynet och t o m. som highlighter. Nyansen TULI är en jättefin mörkröd skugga som är perfekt att ha i globlinjen tillsammans med en svart skugga för att göra en förförisk sotning.

Pudret har jag inte testat då nyansen HAZE är alldeles för mörk för mig – men jag kommer att ha kvar det för att använda när jag sminkar andra.

Har du testat något från Emite Make Up? Vad tycker du?

.

Emite Make Up finns att köpa på deras hemsida och utvalda salonger.

.

produktprover

LOADING..