Läppoljor- Vad är grejen?

Det känns som att vårdande produkter för läpparna har funnits sedan tidernas begynnelse, men på senaste tiden har det inte varit läppbalsam som bombarderat marknaden – utan läppoljor. Speciellt av den sorten som ger en hint av färg. Men vad är grejen? Innovativt, snabbt & smidigt eller bara trendigt? Oljors mjukgörande egenskaper har uppmärksammats väldigt mycket de senaste åren och läppoljor har smugit sig in i många skönhetsmärkens sortiment. Både budget som lyx.

Den första läppoljan jag hörde talas om var Clarins Instant Light Comfort Oil som kom förra året, men vad jag har förstått var YSL ”först” [med färg] med sin Volupté Tint-In-Oil. Jag har testat några produkter med och utan färg i lite olika prisklasser.

läppoljor lip oils isadora nourishing lip oil
IsaDora Nourishing Lip Oil, 109 SEK
En djupvårdande läppolja i gelform. Innehåller solrosfrö-, kokos- & avokadoolja. Är doftsatt med de naturliga aromerna lime, vanilj och salvia. Själv tycker jag att den doftar typ kryddig vanilj. Känns otroligt härlig på läpparna och stannar kvar på läpparna så länge man inte äter eller dricker. Oljan lanserades tidigare i år då mina läppar var som torrast p g a. kylan – och den har räddat mig flera gånger i vinter!

läppoljor lip oils lancôme juicy shaker
Lancôme Juicy Shaker, 225 SEK
En nyfunnen kärlek och en ny produkt på marknaden! En vårdande läppolja som innehåller mandel- & tranbärsolja med färgpigment där varje nyans har sin egen doft. Applikatorn är så mjuk och härlig och formulan känns varken tung eller klistrig på. Jag gillar att man kan bygga på färgen genom att dutta flera omgångar – eller om man bara vill använda den som en mjukgörande produkt.

läppoljor lip oils bareminerals pop of passion
bareMinerals Pop of Passion Lip Oil-Balm, från 225 SEK
Ett oljerikt läppbalsam som ger fin färg, helt utan doft. Innehåller jojoba-, solros- & passionsfruktolja. Det jag gillar med dessa är att de kommer i stickform då det är väldigt smidigt att ha med sig i fickan. Känns jättehärliga på läpparna. De ger också en subtil färg och det går att dra på sig utan att behöva en spegel.

.

Spend or Save?

spend or save läppoljor lip oils
Milani 108 SEK / IsaDora 109 SEK / Lumene 119 SEK

spend or save läppoljor lip oils

 Clarins 195 SEK / bareMinerals fr. 225 SEK / Lancôme 225 SEK / YSL 295 SEK

.

Jag har inte riktigt kommit på vad jag tycker om trenden, även om jag gillar konceptet. Jag har väldigt torra och nariga läppar större delen av året och är allt för att kombinera nytta med nöje – alltså återfuktning och näring samtidigt som jag vill ha lite färg.

.

Vad tycker du om läppoljor och vårdande produkter med oljor?

    1. Molkan skriver:

      Åh vad svårt! Jag gillar typ alla lika mycket av olika anledningar.

      IsaDoras luktar så sjukt gott och den har jag gillat nu i vinter. Lancômes är ju bara för söt, samt att alla doftar olika och blir fin färg på. bareMinerals är sjukt smidig pga. stiftformen. Så oj, jag kan inte välja..

Comments are closed.

LOADING..