I hear you! But first, hear me back…

OBS! Varning för lång text!

Först och främst vill jag bara tacka för alla svar jag fått i min enkät! I hear you. Men det är vissa kommentarer som jag inte kan ta till mig. Jag kommer t ex. inte att ändra bloggens- eller min stil genom att ta bort vissa segment bara för att någon inte vill läsa om det ena eller det andra. Jag skriver om det jag är intresserad av och är det någon som inte delar det intresset med mig så är det bara att hoppa vidare.

Tanken med enkäten var att vi tillsammans ska kunna göra bloggen bättre, och inte att ge mig svar som ”fan vad fult” eller att du vill se mindre av ”produktplaceringar” eller ”reklam”. Jag sysslar först och främst varken med reklam eller produktplaceringar i min blogg. I så fall har du misstagit mig helt.

Jag skriver endast om saker jag tycker om och får inte betalt för att skriva om produkter eller märken. Och jag skulle verkligen inte kunna skriva om något jag inte kan så för. Har du läst min PR-& Policy-text vet du också att jag är väldigt tydlig med det. Det finns jättebra artiklar om produktplacering och reklam på internet om du inte vet vad det betyder.

Jag skriver ofta om skönhetsnyheter och lägger i samband också ut en text med produktbeskrivning på min blogg med prisuppgifter och länkar till var man kan köpa produkter, just för att göra det enkelt för dig. Och för att jag själv är intresserad av det, hade jag gjort annorlunda hade det också varit fel. Just sayin…

Att jag inte svarar på alla kommentarer jag får, skriver mina egna åsikter om produkter i varje inlägg eller uppdaterar bloggen varje dag är för att jag också har ett liv, precis som alla andra. Jag har ett jobb som jag måste gå till, jag har en pojkvän med familj som jag vill umgås med, jag har ett hem som måste städas, kläder som ska tvättas osv. – precis som alla andra.

Det känns som att människor som inte bloggar inte vet vilken ofantlig tid vi lägger ner för att ta bra bilder, hitta relevant information och hinna med vårat eget liv. Jag spenderar ungefär all min fritid på bloggen, jag tar med mig datorn överallt och fixar med bloggen både innan och efter mitt ”vanliga” jobb. Vi lägger ner våra själar för att försöka tillfredsställa er.

Den här bloggen handlar inte om att ha flest läsare, utan jag vill ge alla en härlig upplevelse genom att visa min passion för skönhet och smink. Jag vill ge er tips och dela med mig av det bästa jag vet. Mitt krut ligger ofta på bra information och bra bilder, för det är det som jag brinner för.

Jag är medveten om att det har blivit väldigt lite recensioner på sista tiden, vilket jag saknar. För jag har testat massor av produkter som jag har åsikter om, men jag har helt enkelt inte haft tid eller ork. Men nu har jag fått jättemånga bra tips av er om vad jag kan lägga fokus på framöver så det ska bli superkul att fixa med det!

Så tack så jättemycket för era svar! Jag är både förbannad och peppad. Nu kör vi!

Foto 2016-02-14 22 46 28

 1. Anna skriver:

  Jag förstår att det inte är roligt att få kommentarer som att något är fult eller liknande, däremot känner jag att detta inlägg är väldigt defensivt och nästan lite ”ni gillar inte detta men det struntar jag i”. Det kanske är jag som tolkar, det kanske skrevs lite i ilska, men det är viktigt att inte tracka ner på oss som gav ärliga kommentarer. Jag tyckte till exempel att det vore roligt med mer av dina egna åsikter när du gör inlägg om nya produkter och liknande, och känner mig väldigt träffad för att jag gav min ärliga åsikt i frågan. Det är inte alls roligt. Jag tycker att din blogg är fin, du gör fina sminkningar och verkar kunnig inom detta, det är alltså inget fel på din blogg, men som med det mesta kan man alltid utveckla vidare, och det var det min kommentar (och enkäten, som jag förstod det) syftade till. Jag förstår också att det tar oerhört mycket tid att hålla en blogg på denna nivån och att det kanske inte alltid är så lätt att få ihop det, men det betyder inte att en kommentar som min ska behöva bli helt utdömd heller. De kommentarer som kan ignoreras tycker jag är sådana som är uppenbart okonstruktiva eller bara elaka.

  1. Molkan skriver:

   Hej Anna,

   Inlägget skrevs, precis som du säger, när jag var upprörd och det är klart att jag måste få förklara varför en del saker är som det är – vilket jag inte tycker är mer än rätt. Jag har inte någonstans uttryckt någonting mot ”att jag ska dela med mig av mina egna åsikter”, så jag tycker inte att du ska ta åt dig. Jag vet som sagt att jag har varit dålig på recensionen och att skriva mina åsikter, men oftast beror det på att jag helt enkelt inte har tid. Så jag ber om ursäkt om det känts som jag inte uppskattat era svar, för det har jag verkligen.

   De kommentarer jag kritiserade var precis som du säger okonstruktiva och elaka, frågan om produktplacering och reklam samt hur mycket tid jag disponerar för bloggen – vilket jag tycker är helt legitimt.

   Glad Påsk!

 2. Lotta skriver:

  Att skriva att bloggen är ful är ingen konstruktiv kritik och är bara att bortse ifrån. Man får sålla i feedbacken man får in och ta fasta på det som är positivt och går att förändra/förbättra. Att skriva att bloggen är ful är omoget och inget att ta fasta på. Och förresten förstår jag inte varför man läser en ful blogg, verkar dumt tycker jag! Keep up the good work! Du har en kvalitetsblogg som få kan mäta sig med.

 3. M skriver:

  Hej,

  Jag svarade på enkäten och tyckte det kunde vara trevligt att få svar på kommentarer-och det tycker jag fortfarande.

  Jag förstår att du blir ledsen om några skrev att bloggen var allmänt ful och dåligt- vilket inte är sant. Men ber man sina läsare om feedback så får man just feedback. Och att gå in i försvarställning tror jag är fel väg att gå- om än en väldigt naturlig och mänsklig reaktion.
  All feedback kan användas till förbättring och det var nog det du ville?

  1. Molkan skriver:

   Jo, men när majoriteten av svaren jag fått inte är konstruktiv så blir jag lite fundersam. Jag har inte skrivit ut vad jag fått för svar, men inlägget är inget försvar.. Utan mer en förklaring om varför saker är som det är eftersom många verkar ha missförstått vissa saker.

 4. Jag vet inte vad andra har svarat på enkäten, men jag tänker att det är ingen som förväntar sig att du ska ändra på din blogg efter vad just de tycker. Det är ju just DIN blogg, och enkäten bör bara ge en bild av vad majoriteten önskar – inte enstaka utstickare. Sedan tycker jag att diskussionen kring ”produktplaceringar” och ”reklam” helt har spårat ur, men det är en helt annan fråga…

  Jag tycker om din blogg och tycker att du ska driva den i precis vilken riktning du vill! :)

 5. Linda skriver:

  Jag svarade inte på enkäten, missade den. Jag har inget emot inlägg där du ‘bara’ skriver företagets beskrivning av produkten men det kanske skulle kunna förtydligas att det är just företagets beskrivning och inte din? Ibland är det svårt att veta om det är din uppfattning eller bara info du fått. Kram

Comments are closed.

LOADING..