ogx nourishing coconut milk shampoo conditioner review recension

För några veckor sedan fick jag hem ett paket från Reddville och Shesocial med Schampo och balsam från märket OGX som lanserades i Sverige för ca. en månad sedan och har nu använt produkterna så pass mycket att jag kan säga lite vad jag tycker om dem.

OGX är ett amerikanskt varumärke som grundades 2007 av Todd C. Christopher och hans vision var att skapa produkter som både skulle vara milt och skonsamt för håret, dofta gott, fungera på både färgat och ofärgat hår och vara bra för miljön. Formulan är skonsam mot både hår och hårbotten och alla produkter är SLS*- och parabenfria.

OGX har flera olika hårvårdserier och serien Nourishing Coconut Milk innehåller en blandning av näringsrik kokosmjölk, stärkande äggproteiner (produkterna är alltså ej veganska) och återfuktande kokosolja, vilket gör håret mjukt och glänsande samt lämnar en härlig doft av kokos.

*SLS = Sodium Lauryl Sulfat, vilket är det som får schampon att löddra och kan även vara irriterande och uttorkande.

ogx nourishing coconut milk shampoo conditioner review recension

Jag tycker: Först måste jag slå ett stort slag för doften, alltså… för dig (och mig) som älskar kokos så är detta en dröm! Det bästa är att håret luktar kokos i flera dagar efteråt. Formulan är härlig, krämig och det känns som ett vanligt schampo och balsam.

Det som skiljer sig från vanliga schampon är att detta inte löddrar speciellt mycket då det inte innehåller SLS, men för mig är det inga konstigheter.

Efteråt känns håret både rent och återfuktat och mitt hår brukar normalt sätt vara ganska frissigt, men jag upplever det inte lika frissigt efter att ha använt denna kombo.

Det som kanske kan ses som negativt hos en del är priset, men och andra sidan är det stora flaskor som håller länge. Jag lägger faktiskt hellre några kronor extra på hårvård om jag vet att mitt hår (och miljön!) gillar produkterna.

Har du testat någon av OXG’s hårvårdsserier? Eller har du spanat in någon/några av produkterna?

[wp-review]

LOADING..