5 morgonrutiner för lediga dagar

Nu är det inte många dagar kvar av ledigheten, sen är tillbaka och full fart på redaktionen. Det ser jag fram emot!

Jag tänkte att det vore trevligt med en lista med 5 morgonrutiner jag har under lediga dagar.

1. Jag sover gärna länge på morgonen, att sova 8-10 timmar per natt är underbart. Att ha ordentligt vädrat och lakan av hög kvalitet är en lyx som jag gärna unnar mig. Tänk så många timmar man tillbringar i sängen och därför tycker det är en bra idé att lägga lite extra pengar på just sänglinnet! I sovrummet vill jag ha det vitt och enkelt för att få ro i tankarna.

2. När jag är ledig går jag helst direkt från sängen till träningen. Det är skönt att få det gjort direkt, få igång kroppen och pulsen på en gång. Det viktigaste är att dricka ordentligt med vatten.

3. En lång varm dusch och hårtvätt med riktigt bra produkter. Finns det tid tar jag gärna en oljebaserad kroppsskrubb också så huden blir ren och len. Sen gillar jag att äta frukost i en lång vit frottébadrock.

4. Jag är besatt av ett ayurvediskt te från Aveda. Om jag har tillgång till en smoothie så tar jag gärna det, annars är havregrynsgröt, bär, ett kokt ägg och hårt bröd standard. Åtminstone två dagstidningar försöker jag hinna med.

5. Innan jag klär på mig lägger jag makeup anpassad för den dagen. Serum, dagcreme, ögoncreme och även solskyddscreme när det behövs (en solig dag under vintern är en sån dag). Concealer, mascara och rouge om jag vill ha en naturlig look och foundation och ögonskugga om jag vill ha mer makeup. Men oftast har jag mindre makeup när jag är ledig än på jobbet. Beroende på vilken look jag vill uppnå låter jag håret självtorka eller fönar det mer ordentligt. När jag är färdig och påklädd längtar jag efter en riktigt god förmiddagskaffe – efter det är jag redo för vad som helst!

traning martina 2

  1. Sofia skriver:

    Nyfiken på ditt aveda te, vilken sort?

  2. Maria skriver:

    Inspirerande inlägg!

  3. Härliga morgonrutiner! Kul att läsa!

  4. Kan du tipsa om vilken skrubb du använder?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..