Martina direkt från Milano

Välkomna till Martina Bonniers stilblogg som slår upp sina portar i dag. Här kommer du kunna se vad DV:s stilfulla chefredaktör och modechef har på sig om dagarna, men även få en liten inblick i hennes vardag och tips om var du kan se Martina föreläsa härnäst.

Dagen till ära befinner sig Martina Bonnier sig i på modeveckan i Milano. Damernas.se fick en pratstund med henne innan hon sprang i väg för att gå på Pradas visning …

Hur känns det att vara med blogg?
– Lite pirrigt. Nu måste jag ju tänka på vad jag har på mig!

Hur skulle du beskriva din stil?
– Feminin, även om jag ibland kan gå mot en hårdare stil. Eftersom jag är petit kan jag inte gärna ha kostymer och liknade. Det är inte för mig. Jag drunknar i dem.

Hur tänker du kring mode?
– Jag investerar i kläder och accessoarer som som har lång livslängd. Jag byter inte ut kläder, utan mitt förhållande till mode är starkare än så. De plagg jag har i min garderob ska hålla hela livet …

 

 

 1. Äntligen!! Har väntat på att du ska börja blogga! Ska bli mycket trevligt att följa dig och din vardag. Vill också passa på att säga vilket lyft Damernas värld har fått sen du tog över. Bra gjort!

 2. Saga skriver:

  Jag har inspirerats mycket av din bok Fashionista och försöker tänka likadant – att investera i kläder som följer med mig under livet. Men jag har svårt att förstå resonemanget helt – nog finns det ”klassiker” som ändå inte alltid känns ”rätt”? Ta till exempel Pradas nylonväskor från 90-talet. Så fantastiska när de kom, och snart kan de nog kännas rätt igen, men säg år 2005 måste det väl känts omöjligt att gå ut med en sån på stan?

  Tänker du med andra ord så att vissa kläder får ligga på lagring under vissa perioder i väntan på att de kommer tillbaka? Eller använder du verkligen allt du köpt när som helst?

  Hälsningar från en som är nyfiken och sugen på tips.

  1. Det finns förstås alltid undantag, men annars tycker jag att det är en jättebra regel att försöka
   folja. Det är dessutom ekologiskt och minskar på sopbergen. Martina är en bra förebild för oss kvinnor.
   Jag läser Fashionista om och om igen och jag kan säga, att den förändrat mitt liv.
   Har alltid älskat kläder, men många har tyckt illa om det och jag har skämts för mitt
   intresse. Fashionista visade att det är okej att gilla kläder. Har också lyssnat på en radionintervju med
   Martina, där hon säger att män köper dyra blar och båtar och ingen kritiserar dem för det och
   hon älskar kläder och sätter pengar på dem.

  1. Saga skriver:

   Håller med dig helt, Gabriella! Har också läst Fashionista flera gånger och fick bland annat mod att kosta på mig lite exklusivare hudprodukter utan att ha dåligt samvete för det. Det har verkligen förändrat min hy, från problemhy som jag skämdes för till att folk faktiskt ger mig komplimanger just för min hy! Dessutom har jag börjat investera mer i kvalitetskläder som klär mig och som jag trivs i. Känner att jag har en riktigt bra och fungerande garderob!

   De

 3. Det var det bästa jag har hört vad gäller mode, att plaggen ska hålla hela livet!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..