TOKIG och UTMATTAD!

68473221_1186753721514916_656905103210446848_n

Hej,

Tack alla underbara mammor som joinade chatten på Instagram om tvåårstrots! Vi är många mammor som har samma utmaning och därför är det så viktigt att vi delar med oss av våra erfarenheter.

Just nu består 50% av dygnets timmar av utbrott, tårar och skrik som kommer från ingenstans!

Hur i hela helvete hanterar jag detta? Jag blir på riktigt TOKIG och UTMATTAD! Jag orkar inte. Vart vi än är så är det alltid något…
Härom dagen var vi ute på en Kajak tur här i Grekland  och mitt ute på havet vill Liora inte längre sitta i kajaken. Vad gör man? Jag, Sade (5 månader i bärsele), kevin där bak och Liora mellan oss. Jag ska ju inte säga att jag inte var skitnödigt nervös. tankarna om hur jag skulle göra med Sade om vi åkte i snurrade många gånger och när Liora helt plötsligt inte var nöjd fick jag lätt panikångest! Vad ska man som förälder göra när ens barn helt plötsligt får utbrott vid ett tillfälle där man är helt makt lös?

Nu sitter hon bredvid mig här på solstolen och är den absolut sötast ungen i världen. Fick massa bra tips i chatten bl.a. att läsa boken ”Ditt kompetenta barn av Jesper Juul”. För er som vill vara med i chatten och ta del av andras erfarenheter och även dela era egna, kom!

LOVe

Markiz

LOADING..

EN SÄNG ÄR INTE BARA EN SÄNG!

Hej,

Än har inte min semestern tagit slut. Men för en tid sedan var jag och Kevin och kollade på nya sängar på Sovkoncept i Bromma. Vi fick den bästa hjälpen av Carina som jobbar i butiken. Vi hade en sjukt bra genomgång och vi lärde oss så otroligt mycket om vad man ska kolla på, vad som är viktigt och hur det ska kännas i kroppen när man ligger i sängen. En säng är inte bara en säng och en kudde är inte bara en kudde. Alla våra kroppar är unika så därför är det viktigt att hitta en säng som är så anpassad som möjligt efter dig och din kropps behov.

Det första Carina sa till oss ”mig” när vi kom in i butiken va: du ska inte välja en säng som är snygg du ska välja en säng som är bra för era kroppar. And off we went! Vi provade x antal sängar, kuddar och tillslut så landade vi i tre helt olika alternativ men som möter våra behov…

Till er som skrivit och frågat om det olika sängarna på Instagram. Här kommer en liten summering av det olika sängarna men inget avslöjanden om vilken jag valt, det får ni se på min InstaLive när den levereras på måndag.

 

68996564_500448284050898_4419289148767076352_n

Ekens Elegans är en klassiska svensk säng. Den är en exklusiv och stabil säng. Den var otroligt bekväm och i Elegans finns dubbla fjädersystem som är intelligenta och med det menar man att den har aktiva ”pockets” som det heter. Dessa känner av din kroppsvikt och stöttar där man behöver. I mitt fall rumpa och lår. Så att belastningen blir jämn.

68719859_362449661352815_1654541232006758400_n

Jensen Supreeme  har ett ”aloy” fjäder system, flexibelt fjädersystem, två pocket som går in i varandra. Det betyder en extra fjäder i fjädern. Så när man tex lagt på sig som när jag va gravid så hade den här extra fjädern gått in och stöttat mig runt ex magen.

69265071_489020591917379_7184191400882208768_n

Carpe Diem Sandö har tvärställd fjädrar det betyder att den här sängens pocket paket är på längden inte tvären. Varje fjäder har en latex platta. Vilket gör att sängen andas bra. Den här sängen blir mer individuell eftersom att den följer kroppen. Som Carina sa den känner av var ända liten vikt.

Kan ni fatta att alla dessa sängar är handgjorda. Som man älskar handgjort! Det ger liksom känslan av att lägga sig i mormorsknä.  Man kan beställa alla sängar går att få i olika färger och former på sänggavlarna. Det var riktigt kul att shoppa säng.

Det jag lärde mig och som jag vill ge till er är att en säng kan man inte bara köpa som en t-shirt utan man måste gå in och få hjälp av en expert. Det tar tid att prova och vi fick komma tillbaka igen för att känna. Jag gick hem och la mig i min säng och upptäckte att wow. Min säng är inte något för mig.

Om några dagar ska vi få leverans av vår säng och jag ser verkligen fram emot det. Häng med här på bloggen och Instagram för att se vilken säng vi valde och hur slutresultatet, för vårat sovrum ska få en helt ny look med mera jordnära toner.

Ta hjälp av experterna och investera i dig själv och din kropp. Men viktigast av allt, en säng är inte bara en säng. En säng är något som du behöver för att kroppen ska hålla hela livet. En säng är inget som man köper idag och byter imorgon. Därför är det viktigt att köpa en säng som är av bra kvalitet, stabil och anpassad efter dig och dina behov.

LOVe

Markiz

 

 1. Jag bor i Bromma och har vart där många gånger senast köpte jag nya kuddar. 🙏🏽

 2. Frida skriver:

  Tack för bra tips! 👌🏾

 3. Goran skriver:

  Får du Sängen gratis ??

  1. markiz skriver:

   Inget här i livet är gratis! Kram M

  1. Anahita skriver:

   Göran ja vet inte vilken värld du lever i där saker o ting är gratis.. om så snälla fixa till mig också! 🤣 onödig kommentar!! Tack snälla Markiz för tips.. jag har varit inne hos de också och precis som dig fick jag fantastiskt bra bemötande o service. Lärde mig massor o köpte till slut en Carpe Diem säng! 😘

   1. markiz skriver:

    Grymt val av säng!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

LOADING..

HELLO FRÅN SITIA <3

 

69564223_1280771125451751_2215102981748031488_n

Här kommer en liten hälsning från Sitia den underbara lilla staden som ligger på kusten där jag och min familj just nu befinner oss på hotell Sitia Beach Resort!  Ligger precis intill havet och 5 minuter från det mysiga restaurangerna vid hamnen. En magisk dröm, som jag kommer berätta mer om. Underbart att få resa med sin familj! Viktigt att våga göra det och att faktiskt våga uppleva saker på plats så att man inte bara hänger på samma strand eller hotellpoolen.

Det är betydligt tuffare att göra utflykter med två barn och det är vagn, blöjor, mat, sova och man ska försöka tajma allt, med bra planering är det inga problem. Vi har kört på och med stöd från personalen här på plats har vi hittat utflykter som passar våra förhållanden och också bra tips på hur man kan åka den lokala bussen för att ta sig fram.

Häng med här på bloggen och få uppdateringar på det som vi gjort och ska göra!

LOVe

Familjen Tainton

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

LOADING..