I annonssamarbete med PåGEN

BRUNCHIG ÄGGMACKA

God Brunch mina bästa! I samarbete med Pågen tänkte jag bjuda er på en matig macka och även ge några tips på hur man kan använda brödet #TillSistaSmulan.

DSCF4625

Förr åt jag och min man Kevin jämt frukost ute. Men sedan vi fick barn har den precis som många andra delar av livet förändrats. Nu äter vi frukost hemma och sen jag fick barn nummer två så blir frukost oftast brunch som jag vill äta i lugn och ro och faktiskt njuta av. Först ger jag barnen frukost och leker med dem sen när de sover vid 10.30 så äter jag min favo macka. Jag älskar alla sorters pålägg men det absolut bästa jag vet är ägg och inte vilket ägg som helst NOPE! Måste vara en sunny side up eller pocherat alltså med äggulan kvar.

DSCF4618

Jag har under det senaste åren oftast valt just Pågens bröd när jag handlar och inför mitt samarbete med dem blev jag så positivt överraskad. Förutom deras breda utbud med massa olika smarriga bröd som är så mjuka och saftiga upptäckte jag att det har det grymmaste kretsloppet. Visste ni till exempel att de hämtar tillbaka allt osålt Pågens bröd från butikerna – och använder det mesta av det för att göra jäst och därmed nytt bröd? Matsvinn är ett faktum med med pågens fokus på hållbarhet så bidrar dem och även jag till ett bättre samhälle

IMG_5686

Deras kampanj #TillSistaSmulan handlar om att uppmana folk att ta tillvara på allt bröd, och inte slänga något. Eftersom Pågens bröd alltid levereras färskt är det perfekt att frysa in när det blivit några dagar gammalt. Deras bröd är alltid skivat, vilket också gör att man bara behöver ta fram det som behövs för stunden. Hållbart och inge slöseri som åker i soporna.

DSCF4626

Vi gör mackan på Pågens supermumsiga Ljusa Surdegslimpa som är en ny sorts limpa med mer surdeg och 40% mindre socker än en limpa. Så mjukt och saftigt, passar perfekt att rosta.

Brunchig äggmacka

Du behöver:

Pågen Ljus Surdegslimpa
Spenat
Koriander
Rökt hamburgerkött
Tomat
Paprika
Stekt ägg
Fetaost
Rökt paprika pulver

Gör så här:

Rosta brödet i en brödrost eller panna. Bred på lite smör och lägg övriga ingredienser på. Toppa med fetaost och rökt paprikapulver.

 

LOVe Markiz

 

 

 

LOADING..