I annonssamarbete med BROMMA BLOCKS

Morsdag

 

Hello People!

Lyckost mig som har Bromma Blocks i mina hoods. Mitt liv just nu är väldigt hektiskt. Det är planering av matjobb, kläder till barnen och olika högtider som ska ordnas så att ha en galleria med skön atmosfär är guld värt.

Vi åker ju dit nästa varje helg, ibland bara för att fika eller för att vi ska köpa nya skor till barnen. Men just när man har en sådan hektisk vecka framför sig är det så skönt att Bromma Blocks finns. Det är ju inte lika lätt att bara lämna barnen och åka o handla så oftast blir det  att hela familjen åker tillsammans och ska man handla och fixa för TV, morsdagsmiddag och köpa presenter så behöver man göra det i en skön atmosfär så man inte åker därifrån och har glömt något. Man rastar Liora nere i lekrummet medans man ammar Sade och sen kan man inhandla allt och styra upp presenter utan att känna stress.

DSCF4584

DSCF4582

 

Tiden bara springer förbi och nu på söndag är det snart dags att fira min andra morsdag och i år är jag mamma till två små hallonskuttar. Jag älskar att bli firad men just morsdag är en knepig dag att fira. Jag har mig själv, min mamma, svärmor och gammelmormor så oftast slutar det med att jag bjuder in mina familjer till middag och så få alla fira alla. Just det här morsdag gör jag även Nyhetsmorgon så jag har många delar att få ihop.

Så denna veckan är jag mer tacksam än någonsin över att jag bor där jag bor och att jag så smidigt kan åka till Bromma blocks. Deras utbud har precis det jag behöver. En gigantisk Coop som passar en matinspiratör perfekt och en mängd butiker där jag kan hitta något till alla mammor i min familj.

Jag älskar att ge presenter men jag bjuder hellre på middag och med en mosig amnings-hjärna som min är presentkort som sänt från ovan. Mysig middag och presentkort till alla är perfekt för en chockad nybliven 2-barnsmamma som ska göra nyhetsmorgon.

DSCF4567

DSCF4561

Bromma Blocks har presentkort som gäller för samtliga butiker i gallerian. Kortet laddas med valfritt belopp. Smart för då kan den som får det själv välja vilken butik det vill shoppa i.

DSCF4577

DSCF4573

Med maten mitt i hjärtat så vill jag inspirera er med ett morsdags recept.

Krossade potatisar smaksatt med lime och koriander m. flankstek &  het myntacremé

bild-mat

Ingredienser

1 kg små delikatesspotatisar
3 msk olivolja
4-6 vitlök
1 knippe koriander
1 Lime
2 dl labneh bollar
flingsalt och peppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 230 grader. Skölj potatisen och dela dem på hälften. Lägg dem på en ugnsplåt, ringla över olja tillsammans med vitlök, flingsalt och peppar. Baka i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Krossa sedan potatisarna lätt vid servering med hjälp av en potatiskross eller en gaffel. Toppa med grovt hackad koriander, limejuice och labneh bollar.

Flankstek

1 flankstek
salt och peppar
2 msk smör (till stekning)
3 dl olivolja
2 msk jalapeños
1 tsk spiskummin
½ paprikapulver
½ lime (juice)

Gör så här:

Flanksteken kan du grilla eller steka i ugn. Köttet ska ha en innertemperatur på 58 grader när det är klart. I ugnen steker du färdigt köttet på 100 grader i ca 25 minuter efter att du först har brynt det i en stekpanna. Låt det färdiggrillade köttet vila på smörpapper i ca 5 minuter innan du skär det i skivor.

Grovhacka jalapeño­frukterna. Pressa saften ur limefrukten. Blanda samtliga ingredienser till dressingen.

Myntacremé m. smak av apelsin

1 apelsin
1 Knippe mynta
½ tsk harissa
2 tsk honung
1 dl matlagningsyoghurt
2 dl crème fraiche
Salt & peppar

Gör så här:

  1. Riv det yttersta av skalet på apelsinen. Strimla myntabladen grovt.
  2. Blanda apelsinskal med mynta, harissa, honung och yoghurt. Smaksätt med salt och peppar.

LOVe Markiz

LOADING..