I annonssamarbete med PåGEN

HELGMYS MED PÅGEN

DSCF4294

Hej,

Det är sjukt kul hur mat bara har exploderat och trenden av att laga mat bara växt. Vi har aldrig varit så matmedvetna men med det kommer också vissa nackdelar. Därför är det är extremt viktigt att vi gör klimatsmarta val när vi handlar. Att vi äter mat som är säsong, närodlat och ekologiskt är för mig en självklarhet.

Det största matsvinnet sker i hemmet och om vi förändrar små val i vardagen kan vi tex bidra till en hållbar brödkonsumtion, genom att välja färskt bröd. Många brödtillverkare kommunicerar att deras bröd är färska men i själva verket så kommer det till butikerna frysta.

Men brödet från Pågen kommer färskt till butikerna så man kan med fördel frysa in det bröd som man inte äter upp. Jag köper oftast och fryser in direkt och sen kvällen innan tar jag ut den mängden som jag vet att vi kommer äta. Det är alltså som att köpa ”färskt” bröd från matbutiken varje dag. Men du behöver aldrig slänga bröd.

DSCF4286

 

Sen jag fick barn har jag blivit så medveten om vilka val jag gör och det är viktigt för mig att jag väljer rätt varumärken, i detta fall Pågen! De står och arbetar för saker som jag kan identifiera mig med. De jobbar stenhårt med hållbarhet och en insats som jag uppskattar är att det mesta av det bröd som går till retur blir till jäst som det sedan bakar nytt bröd på. Så det är verkligen som det själva säger ”till sista smulan”.

Som ni vet älskar jag mat och det finns inget bättre än en frukost -, lunch eller kvällsmacka. Så här kommer ett av mina favvo recept när man har lite extra tid på helgen.

DSCF4305

Hönö råg med hummus, myntafeta, kalkon och rostade mandlar

Ingredienser

4 Hönö råg
250 g Hummus
12 skivor rökt kalkon
150 g fetaost
1 knippe mynta
2 st päron
2 msk mandlar
Granatäppelkärnor
salt & Peppar

Gör så här

  1. Smula fetaosten i grova bitar i en bunke. Hacka myntan grovt och blanda i försiktigt. Skiva päronen.
  2. Dela granatäpplet och knacka ut kärnorna i en bunke. Rosta mandlarna i en stekpanna med lite olivolja och flingsalt.
  3. Bred hummusen på brödskivorna. Lägg på kalkonskivorna. Fördela sedan myntafeta över kalkonen och sedan de skivade päronen. Strö de rostade mandlarna över och ringla lite honung. Garnera med granatäppelkärnor salt och peppar.

LOVe Markiz

 

 

 

 

LOADING..