KYCKLINGBOLLAR i KOKOSSÅS

DSCF4254

Tid att laga ca. 20-30 minuter

Ingredienser:

500 g kycklingfärs
2 finhackade vitlöksklyftor
1 tsk paprikapulver
1 tsk salt
½ tsk peppar

Kokossås:

1 burk kokosgrädde
1 hackad chili (går att plocka bort)
1 hackad vitlöksklyfta
1 msk riven ingefära
1 tsk strösocker
Salt & peppar

Till servering: Kokt ris, hackade cashewnötter & koriander

Gör så här:

1. Blanda kycklingfärs, vitlök, paprikapulver, salt och peppar. Forma till stora bollar och bryn runt om i smör i en stekpanna. Genom att steka bollarna får du en fin yta men går även bra att koka direkt i kokossåsen.
2. Koka upp kokosgrädden tillsammans med övriga ingredienserna, smaka av med salt och peppar. Lägg sedan i kycklingbollarna och låt sjuda i ca 5-10 minuter.

 

Servera med kokt ris och toppa med nötter och koriander.

LOVe Markiz

LOADING..