KYCKLINGTACO

DSCF4259

Kycklingtaco med Ananas och Granatäpplesalsa
30 minuter

Ingredienser:

1 pkt kycklingfärs 500g (Kronfågel)
2 gul lök
1 tomat
1 påse färdig tacomix krydda
1 dl vatten
12 mjuka tortillas
olja till stekning

Gör så här:

  1. Finhacka lökarna och tomaten och hetta upp en panna.
  2. Stek färsen gyllenbrun i olivolja. Tillsätt lök och tomaterna, fräs cirka 2 minuter till.
  3. Lägg i tacomixen, stek cirka 30 sekunder och tillsätt vatten. Låt koka på låg värme i cirka 2 minuter. Smaka av med salt och peppar

Ananas & Granatäppelsalsa

2 granatäpple (1 granatäpple motsvarar ca 2 dl granatäpplekärnor)
½  ananas (går bra med 1 paket fryst ananas)
1/2 gurka
1 rödlök
1 dl finhackad bladpersilja
1/2 dl finhackad mynta
1 tsk sumac
1 tsk ingefära
finrivet skal och pressad saft av 1 lime
3 msk olivolja
salt & peppar 

Gör så här: 

  1. Dela granatäpplet och slå ur kärnorna.
  2. Skala och skär ananasen i mindre bitar. Hacka gurka och lök fint.
  3. Blanda försiktigt granatäpple, ananas, gurka, lök, persilja, mynta, kryddorna, finrivet limeskal (tvätta lime ordentligt innan), pressad citronsaft och olja. Smaka av med salt & peppar.

Tahiniyoghurt

2 dl turkisk yoghurt
3 msk tahini
2 msk citronjuice
1 tsk spiskummin
1/2 tsk rökt paprikapulver
1/2 tsk salt

Gör så här

  1. Rosta spiskummin och paprikapulver i en stekpanna i 1-2 minuter på högvärme.
  2. Blanda sedan alla ingredienser till en slät sås. Smaka av med salt och peppar.

 

Servera kycklingfärsen i tortillabröd och toppa med en klick salsa och tahiniyoghurt.

LOADING..