NERVÖS

IMG_3065

Herregud nu är det inte långt kvar! Om bara några veckor är jag liksom tvåbarns mamma. Jag måste vara helt ärlig och säga att jag är mer nervös denna gången än när jag skulle få Liora.

Det känns liksom så stort att ha två barn. Så mycket tankar + hormonerna gör ju inte saken bättre. Hur får jag ihop det här livspusslet? Tänk om jag ger mer till den ena eller den andra. Tänk om jag sårar någon av dem. Hur bygger jag deras syskonband starkt. Hur kommer Liora att acceptera/känna för att det helt plötsligt är ett barn som kommer behöva lika mycket som henne om inte mer i början. Jag är ju hennes mamma, hon har aldrig delat mig med någon. Detta är några av alla frågor som snurrar i mitt huvud, men den frågan som hörs mest är – KOMMER JAG ATT KLARA AV DETTA OCH HUR?

MY GOD jag är så nervös!

Är det någon annan som känner så här eller har känt så här?

LOVe Markiz

  1. Ninni skriver:

    Efter mer än två månader med två små är det fortfarande sånna tankar som snurrar i mitt huvud, hur får jag ihop det, när får jag ihop det, hur gör jag stora syskonet mindre svartsjukt mm. Det är tufft i början men vi reder nog ut det så småningom❤️

  2. Varpo skriver:

    Hej Markiz! Det är ju helt naturliga känslor. Jag minns att när min andra dotter föddes hade jag otroligt dåligt samvete mot min äldre dotter. Jag kände att jag förstört allt för henne. Fånigt så här 6 år senare :-). Det kommer kanske kännas övermäktigt till en början, men när rutinerna satt sig kommer det förhoppningsvis vara underbart. Mina flickor har så roligt tillsammans och älskar varandra högt. Och med facit i hand kan det ju vara bra att lära sig att allt inte kretsar kring en själv, dela med sig och att man ibland får vänta lite. Konsekvensen av att ha ett syskon :-). Lycka till!

  3. Lisa.O skriver:

    Jag tror att alla mammor känner så och det är bra att vara uppmärksam på det och göra något åt det om det behövs, barn är ju så olika och har olika behov. Se bara till att vara den bästa mamma du kan så löser det sig nog

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

LOADING..