GRÖN ÄRTSOPPA MED SMAKER FRÅN INDIEN

IMG_3052

Hej,

Hoppas att ni alla mår bra! Själv har jag åkt på en galen influensa och natten till idag har jag legat med 40 graders feber och mathem som inte levererade allt det som jag behövde för min medverkan idag i Nyhetsmorgon. Men tur är väl det att jag har en underbar man som åker och handlar allt så jag kunde försöka sova av mig febern och smärtan i kroppen.

Jag har aldrig i hela mitt liv svettats och fryst så mycket som den här natten. Med feber och lite alvedon i kroppen plockade taxin upp mig idag 05.45. Det var en härlig och lång förmiddag tillsammans med Maria i Nyhetsmorgon och smakrika rätter blev det! Här bjuder jag på receptet till en av det rätterna som jag lagade på idag!

IMG_3051

Ingredienser:

1 zucchini
1 msk olja / kokosolja
2 msk solrosfrön
1 tumme färskingefära
½ tsk hel kardemumma
4 dl gröna ärtor
6 dl vatten
Salt & Peppar
1 dl kokosgrädde
1 dl mynta 

 

Gör så här:

 1. Skär zucchini i tärningar. Hetta upp olja i en gryta och fräs solrosfrön i 1-2 minuter under omrörning. Tillsätt sedan kardemumman, riven ingefära och zucchini och fortsätt röra i 1 minut.
 2. Tillsätt ärtor, vatten salt och peppar, rör om och låt sjuda på låg värme under lock i ca 20 minuter.
 3. Vänd i kokosmjölk och rör om. Stäng av spisen och låt dra 5-10 minuter. Tillsätt mynta och mixa sedan till en fin soppa.

 

Denna soppan är jätte god med lax till! Om man vill ha det toppa ugnsbakad lax vid servering.

Klänning Lindex/ hårband Lindex /Porslin e.lejion/

 

 1. Hej,

  immunförsvaret är väl nedsatt när man väntar barn, så en influensa kan bli värre än annars. Jag tror att vaccination rekommendas, eller iaf att man får ”stopp” på influensan så fort som möjligt om man ändå har fått den. Jag vet egentligen inget om detta, och kanske har misuppfattat det hela, men det är kanske värt att kolla upp i alla fall. 💚

  Elisabet

  1. markiz skriver:

   Hej fina,

   tack för ditt meddelande. Jag är redan bättre och på fötterna igen fick sova bort febern och dricka massor med vatten. <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

LOADING..