LUSSEBULLAR <3

 

Lussebullar a la Markiz 

Ingredienser
35st
75 g jäst
5 dl mjölk
2 pkt saffran à 0,5 g
1½ dl strösocker
250 g Kesella (gärna med vaniljsmak)
100 g smör, rumsvarmt
17 dl vetemjöl
½ tsk salt
1 ägg till pensling
½ dl pärlsocker
½ dl mandelspån

Fyllning:
200 g mandelmassa
100 g smör, rumsvarmt
1 tsk äkta vaniljpulver

Gör så här:

Smula jästen i en bunke. Smält smöret tillsammans med mjölken till max 37°, tillsätt saffran,  och häll över jästen. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta degen smidig. Låt jäsa övertäckt med plastfolie i ca 45 min.

Rör ihop ingredienserna till fyllningen så att den blir mjuk och smidig. Dela degen i 2 delar och kavla ut till rektangulära plattor. Bred fyllning på halva och vik dubbel. Skär varje degplatta i 18 remsor och snurra ihop.

Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 30 min. Sätt ugnen på 225°. Pensla bullarna med uppvispat ägg, strö på pärlsocker och flagad mandel. Grädda i mitten av ugnen 5-8 min. Låt svalna på galler.

Lycka till!

LOVe Markiz

LOADING..