INLAGDA CITRONER

anza_260814_4135

Foto: Angelica Zander

Foto:Angelica Zander

Ingredienser:

6 citroner
2+1 msk havssalt
1–2 kanelstänger
3 lagerblad
olivolja

Gör så här:

Rengör en konserveringsburk i glas ordentligt och skölj den med kokande vatten. Borsta citronerna noga i varmt vatten. (Man kan om man vill skära citronerna i fyra klyftor men inte hela vägen in, de ska sitta ihop i ena änden).

Gnid in citronerna ordentligt med 2 msk salt. Lägg dem i glasburken med kanel och lagerblad. Strö över 1 msk salt och häll på så mycket kokande vatten att citronerna täcks. Häll på lite olivolja som försegling. Sätt på locket och låt citronerna marinera i rumstemperatur i minst fyra veckor, gärna längre.

LOVe Markiz

  1. Anneli skriver:

    Ser så fräscht ut!
    Dum fråga kanske, men hur/var använder du dem då de är färdiga?

    1. markiz skriver:

      Inga duma frågor. Man kan använda det i sallader, grytor man kan även göra goda dressingar med dem. Man använder ju hela citronen med skal och allt. <3

      1. Anneli skriver:

        OK, tack för svar! Ska skriva ut receptet och spara.
        Måste jag prova, sååå stressigt får det inte vara före jul 🙂

        1. markiz skriver:

          God Jul! Stressa inte. Julen handlar om att njuta <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

LOADING..