Gingerbread Banoffee Biscuit Balls

Ingredienser
12 st
400g pepparkakor
1 banan
1 burk kondenserad mjölk
Choklad och pepparkakor att toppa med. 

Gör så här:

  1. Ta bort etiketten från burken. Lägg den oöppnade burken sötad, kondenserad mjölk i en stor kastrull. Fyll på med vatten så att det alltid täcker burken och lite till. Låt småkoka ca 2 timmar utan lock, se till att vattnet hela tiden täcker. Ta upp den heta burken och skölj i kallt vatten.
  2. Krossa pepparkakorna i en stor fryspåse (Tips! Använd Ikeas fryspåse som man kan stänga.)
  3. Häll över pepparkakorna i en stor skål och lägg till banan och ungefär hälften av den kondenserade mjölken. Använd en gaffel för att mosa bananen och blanda sedan allt ordentligt så att det blir som en deg. Lägg till ytterligare kola efter behov – bara tillräckligt för att kunna rulla alla kakor utan att det blir för klibbigt.
  4. Rulla blandningen i 2½ cm stora bollar och frys i 15 minuter tills det är hårda.
  5. Smält chokladen och ta sedan ut bollar från frysen och doppa in i smält choklad.
  6. Lägg på bakplåtspapper och toppa med lite krossade pepperkakor (valfritt). 

    NJUT!

    LOVe Markiz

LOADING..