EMPANADAS

IMG_1938

För några dagar sedan delade jag på min Instagram att jag lagade empanadas och efter det är ni många som har frågat efter receptet och idag äter deltagarna det i ”Så mycket bättre” så här kommer receptet så att ni kan laga det hemma hos er! VIVE  LA COMIDA!

DEG

2,5 tsk torrjäst
3 dl ljummen mjölk
100g rumstempererat smör
1 ägg
ca 8 dl vetemjöl
1 tsk salt

FYLLNING

500g nöt, kyckling eller vegofärs
2 gullök
2 vitlöksklyftor
1 msk spiskummin
1 msk paprikapulver
1 tsk chilipulver
salt & peppar

PENSLING
Uppvispat ägg

Gör så här:

  1. Lös upp jästen med mjölken. Tillsätt övriga ingredienser och knåda till en deg. Täck bunken med plastfolie och låt jäsa i ca 1 timma eller i kylen över natten.
  2. Hacka under tiden lök och stek i olja tills den mjuknar och blir glansig, ha i kryddorna. Addera proteinet du önskar.  Pressa vitlök och stek tills färsen får färg. Låt kylas.
  3. Lägg sedan upp degen på mjölat bord och dela i ca 18 delar. Täck med en bakduk och låt jäsa i ytterligare 15 minuter.
  4.   När deg bollarna jäst klart, kavla ut varje boll till en cirkel (ca 12-15cm). Lägg ca 2-3 msk färs och vik ihop och nyp yttersta kanten med en gaffel. Lägg dina empanadas på en plåt och låt jäsa ytterligare 20 minuter. Pensla med vispat ägg, grädda mitt i ugnen i 15 minuter på 200 grader.Servera direkt med Pebre  eller frys in när de svalnat.

PEBRE (SALSA)

3 tomater
1 gul lök
1 kippe koriander
1 citron juice
1 dl olivolja
1 grön chilifrukt
2 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
Salt & peppar

Gör så här

Finhacka tomater, lök, koriander och chilifrukt och smaksätt sedan med olivolja, citronjuice och kryddorna. Salta och peppra efter smak.

Smaklig måltid!

Amor Markiz

 

LOADING..